Nieuws

OWIOS speelt zaterdag haar derde en laatste bekerwedstrijd uit de 1e ronde op het eigen sportpark Bovenmolen tegen vv Hierden. De wedstrijd zal aanvangen op het normale tijdstip van 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. Braaksma.

 

De normale voetbalzaterdag lijkt er weer aan te komen. As. zaterdag wordt er weer gespeeld om 14.30 uur! Na twee zondagploegen getroffen te hebben, treft OWIOS nu met Hierden een oude bekende. OWIOS is in de beker ingedeeld in een poule met Schalkhaar, Hierden en WSV. De eerste twee in de poule gaan door. Na 2 rondes staat WSV met 4 punten bovenaan en volgen Schalkhaar en OWIOS op 3 punten en Hierden staat op 1 punt. WSV, Schalkhaar en OWIOS hebben het in eigen hand om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Hierden heeft het niet in eigen hand en is afhankelijk van het resultaat tussen WSV – Schalkhaar. Deze wedstrijd wordt zondag gespeeld.

OWIOS won de 1e wedstrijd in de beker van Schalkhaar met 1-0. Het was Bennie Veldhoen die OWIOS vanaf de strafschopstip op voorsprong schoot. OWIOS verzuimde om het duel definitief te beslissen, maar uiteindelijk was het voldoende voor 3 punten. Tegen WSV moest OWIOS het onderspit delven.  Binnen enkele minuten kwam OWIOS al op voorsprong door Florian Jonker, maar vlak voor rust kwam WSV langszij. Via een scrimmage kwam WSV halverwege de 2e helft op voorsprong en ver in blessuretijd kwam 1-3 op het scorebord. Door een blessure stond OWIOS toen al even met 10 man op het veld.

 

1e klasser Hierden staat toch wel verrassend onderaan met 1 punt. In de eerste wedstrijd werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen WSV. Vorige week ging het echter finaal mis tegen Schalkhaar. Binnen 10 minuten stond Hierden al met een man minder op het veld door een stevige tackle van de rechtsachter. Binnen 5 minuten kwam Schalkhaar vervolgens ook nog op voorsprong. Dit was tevens de ruststand. Na rust bouwde Schalkhaar de voorsprong uit naar een 4-0 overwinning.

 

Hierden is een geduchte tegenstander en zal er alles aan doen om met een goed gevoel de competitie in te gaan. OWIOS zal zich na enkele jaren ook weer graag willen plaatsen voor de volgende ronde. Beide ploegen zullen er alles aan doen voor een goede afsluiting van de beker. Het beloofd dan ook weer een ouderwetse zaterdagmiddag te worden tussen twee ploegen die elkaar het afgelopen decennium al vaak tegenkwamen.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd