Sponsorcommissie

Alex JonkerBestuurslid sponsorzakenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.06 - 51 41 04 01
Henry SchuurmanAdministratie  
Arno KleinLid sponsorcommissie  
Dennis van EsLid sponsorcommissie  

Sponsoring is een belangrijke inkomstenbron voor onze vereniging. Dit is in de loop der jaren zelfs steeds belangrijker geworden, aangezien sportverenigingen in het algemeen geconfronteerd worden met lastenverhogingen. Om het belang van een goed sponsorbestand te benadrukken, heeft het Bestuur een sponsorcommissie in het leven geroepen om de belangen van OWIOS en haar sponsors/adverteerders specifiek te behartigen.
 
OWIOS is zich er van bewust dat sponsoring geen eenrichtingsverkeer mag zijn. Wij zullen onze sponsors moeten koesteren. We willen dit realiseren door onder andere thema-avonden voor onze sponsors te organiseren. Op deze wijze kunt u in contact komen met potentiële klanten en/of zakelijke partners. Verder doen we dit bijvoorbeeld door het gezamenlijk bezoeken van een betaald voetbalwedstrijd van FC Zwolle, SC Heerenveen, FC Groningen of FC Twente. 
Ook is er een sponsorhome waar onze sponsors rond de thuiswedstrijden van OWIOS worden ontvangen en onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kunnen kennismaken. Daarnaast worden onze leden vanuit het Bestuur en de sponsorcommissie geactiveerd om vooral met u, als onze sponsor, zaken te doen. Ons sponsorbestand is groeiende. Dat neemt niet weg dat er voldoende ruimte is voor bedrijven om middels OWIOS hun naamsbekendheid en zakelijk netwerk te vergroten.
 
Activiteiten/werving
De sponsorcommissie is verantwoordelijk voor het onderhouden van de contacten met
bestaande sponsors. Daarnaast houdt de sponsorcommissie zich bezig met de werving van nieuwe sponsors. De werving van nieuwe sponsors wordt zeer breed gedragen en uitgevoerd.
 
De verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn door het Bestuur gedelegeerd,
waardoor de sponsorcommissie autonoom kan werken. Behalve een voorzitter c.q. bestuurslid sponsorzaken bestaat de sponsorcommissie uit een aantal personen die de marketing behartigen, iemand die het administratieve gedeelte verzorgt en iemand die zich vooral bezig houdt met het organiseren van de diverse activiteiten. Daarnaast bestaat er een taakverdeling voor de afhandeling van zaken en werkt de commissie nauw samen met de marketingcommissie en de supportersvereniging OWIOS.
 
OWIOS als zakelijk partner
Vanwege het grote belang van sponsoring hebben wij ons ten doel gesteld om als een zakelijk partner op te treden. Aard en omvang van de sponsoring mogen daarbij geen enkele rol spelen. Elke sponsor levert immers zijn gewaardeerde bijdrage aan de ontwikkeling van de vereniging.
Als vereniging hechten wij aan duidelijke afspraken. Als een contact tussen een potentiële sponsor en OWIOS leidt tot een vorm van sponsoring, dan worden de zaken vastgelegd in een sponsorovereenkomst, waarin de wederzijdse afspraken duidelijk worden verwoord. Zodoende kunnen wij elkaar dan over en weer aanspreken als we het gevoel hebben dat er iets niet helemaal volgens de afspraken verloopt. Dit doen wij vooral om te voorkomen dat er in een later stadium problemen ontstaan. Immers, vrijwilligers wisselen, functies in een bedrijf wisselen, mensen vertrekken naar elders. Om miscommunicatie te voorkomen en duidelijkheid te garanderen willen wij de gemaakte afspraken schriftelijk vastleggen.
 
Investeren in sponsoren
Om in zakelijk opzicht een goede partner te zijn, heeft de sponsorcommissie tal van middelen om de naamsbekendheid van haar sponsoren te vergroten.
OWIOS is een actieve vereniging, die een vooraanstaande maatschappelijke positie bekleedt in de gemeente Oldebroek. OWIOS kan zodoende een belangrijke rol spelen in het vergroten van uw klantenbestand.
De sponsorcommissie wil graag een aantal sponsormiddagen/-avonden organiseren, om ondernemers met elkaar in contact te brengen. Verder willen wij themabijeenkomsten organiseren, waar gesproken wordt over tal van zaken die betrekking hebben op sport in relatie tot het bedrijfsleven. Het doel van een dergelijke bijeenkomst is sponsoren en potentiële sponsoren met elkaar in contact te brengen.
Vanzelfsprekend willen wij als representatief gastheer optreden bij informele bijeenkomsten waarbij sponsoren elkaar op de hoogte stellen van hun (zakelijke) activiteiten. Wij bieden dus de gelegenheid voor thema-avonden voor en door sponsoren.
Bij de organisatie en uitwerking van deze activiteiten wordt nauw samengewerkt met het bestuur. Zo zullen deze sponsormiddagen/avonden en thema-avonden plaats kunnen vinden in de prachtige grote kantine, de bestuurskamer of in het sponsorhome van OWIOS.
 
SPONSORVORMEN
Wij zijn van mening met genoemde sponsorpakketten elke (aspirant) sponsor een op maat gesneden product te kunnen aanbieden, dat aansluit bij zijn of haar behoeften en wensen. De verschillende typen van sponsoring hebben wij als volgt gecategoriseerd (alle genoemde bedragen zijn excl. 21% BTW behalve de Club van 50):
 • Vriendenclub
 • Sponsor
 • Plus-sponsor
 • Ster-sponsor
 • Brons-sponsor
 • Zilver-sponsor
 • Goud-sponsor
 • Platina-sponsor
 • Hoofdsponsor
Overige sponsorvormen
 • Club van 50
 • Balsponsor
 • Kleedkamersponsor
 • Kledingsponsor
 • CLUB VAN 50:  € 50,- per seizoen
In de kantine hangt een groot bord voor de Club van 50. Op dit bord komen alle namen te staan van personen en bedrijven die jaarlijks € 50,= doneren aan onze vereniging. Met de opbrengst van deze donaties worden verschillende (jeugd)clubactiviteiten ondersteund. Uw naam komt dan onder de aandacht van de vele bezoekers aan onze kantine.
 • WEDSTRIJDSPONSOR/BALSPONSOR:  € 150 per wedstrijd per seizoen
1. Contractduur: drie seizoenen
2. Publiciteit bij thuiswedstrijd 1e elftal over schenking wedstrijdbal via geluidsinstallatie
3. Naamsvermelding in wedstrijdprogramma
4. 2 toegangsbewijzen met zitplaatsen op de tribune voor de betreffende wedstrijd
5. Uitnodiging nieuwjaarsreceptie 
 • KLEEDKAMERSPONSOR:  € 150,- per seizoen
1. Sponsornaam en logo op één van de tien kleedkamerdeuren op het Sportpark en de afmeting van het bord is 10 x 30 cm.  
2. Eenmalige kosten voor maken bord € 50,-
3. Contractsduur: drie seizoenen
4. Uitnodiging nieuwjaarsreceptie
 • KLEDINGSPONSOR:   maatwerk afspraak
1. Gerechtigd om een in overleg met de sponsorcommissie aan te wijzen elftal (m.u.v. het 1e elftal) te sponsoren (voor tenues, trainingspakken, combinaties, tassen, etc.) 
2. Contractsduur: drie seizoenen
3. Promotie in regionaal weekblad door middel van elftalfoto
4. Uitnodiging sponsorfeestavond
5. Uitnodiging nieuwjaarsreceptie
 
De sponsormogelijkheden die OWIOS biedt, zijn weloverwogen opgesteld. Hierbij is er naar gestreefd om potentiële sponsoren de mogelijkheid te bieden voor een keuze “op maat”. Mocht u echter geen passend sponsorpakket aantreffen, dan is de sponsorcommissie graag bereid daarover nader met u te overleggen.
 

 

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd