Veluwecup
De voetbalverenigingen Elburger SC, sv 't Harde en OWIOS organiseren gezamenlijk een toernooi ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen genaamd de Veluwecup. Elk jaar is er een andere gastvereniging die het deelnemersveld compleet maakt. Dit jaarlijks terugkerende toernooi, dat het Oldebroek 840 toernooi opvolgde, werd in de zomer van 2010 voor het eerst georganiseerd in Oldebroek (winnaar ’t Harde). In 2011 was de Elburger SC gastheer en zij wonnen deze thuis-editie. In 2012 was sv ’t Harde de gastheer en dit keer won OWIOS het toernooi. In 2013 was OWIOS wederom gastheer van de Veluwe Cup. Dit keer wist sv 't Harde de Veluwecup weer te winnen in Oldebroek. In de 2014 werd het toernooi weer gespeeld in Elburg en weer ging sv 't Harde met de cup aan de haal. 
 
Het sportieve evenement, dat aantrekkelijke derby's bevat tussen gelijkwaardige tegenstanders, wordt in de maand augustus afgewerkt. In 2014 is DSV'61 toegevoegd als nieuwe vereniging. DSV'61 gaat ook helpen bij het organiseren van de Veluwecup. De editie van 2015 zal daarom plaatsvinden in Doornspijk. 
 
Tussen de wedstrijden in, wordt er voor de jeugd van de deelnemende teams een penaltybokaal georganiseerd. Pupillen uit de F-, E- en D-pupillen zullen "strijden" om de titel: "beste 11-meter schutter van de Veluwe". Tevens wordt er voor de Veluwecup een aparte presentatiegids in full-color uitgegeven. 
Elk jaar wordt er door de organisatie ook een goed doel uitgekozen welke een gedeelte van de opbrengst krijgt. Dit om de maatschappelijke betrokkenheid van de verenigingen te tonen en om een bijdrage te leveren aan de samenleving. 
 
Voor meer informatie over de Veluwe Cup kijk op de site www.veluwecup.nl
 
Jaar Winnaar Topscoorder Doel(en)
2010 sv ’t Harde J.M. v/d Schootbrugge (’t Harde) KIKA
2011 Elburger SC Elburger SC Remco Timmer (ESC) Elburg helpt Gambia, LOE en LOCO
2012 OWIOS Gerdo van ’t Hul (OWIOS) De Hullen, afdeling de Morren
2013 sv 't Harde Michael Jeensma ('t Harde) ivm geen hoofdsponsor geen goede doelen kunnen ondersteunen.
2014 sv 't Harde Kevin van Renselaar ('t Harde) Voedselbank Oldebroek-Elburg
       
 
Over het ontstaan van de VeluweCup treft u een tweetal filmpjes:

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd