Historie
De beginjaren van OWIOS (OverWinnen Is Ons Streven) worden gekenmerkt door talrijke verhuizingen. De voetballers hebben vele omzwervingen moeten maken alvorens zij de beschikking hadden over een permanent sportpark. Officieel is OWIOS op 25 september 1925 opgericht, maar de oorsprong moet veel verder teruggezocht worden.
OWIOS (wat voor 1939 De Zwaluwen heette) heeft vaak moeten verhuizen om uiteindelijk in 1956 de beschikking te krijgen over sportpark Stuivezand op ’t Loo. Daar is OWIOS uitgegroeid tot een volwaardige vereniging.
 
OWIOS heeft in de jaren tot 1972 vooral in de derde klasse gespeeld (het hoogst haalbare voor amateurs was toentertijd de tweede klasse). Een ommekeer in de ‘sportieve’ geschiedenis van OWIOS was het aantrekken van een ambitieuze trainer: Cees Weurman. Onder zijn leiding promoveerde OWIOS binnen de kortste keren naar de inmiddels opgerichte eerste klasse. 
 
Het promoveren naar de eerste klasse in het seizoen 1973-1974 was het absolute sportieve hoogtepunt. OWIOS groeide snel vanaf dat moment en sportpark Stuivezand werd al gauw te klein. Onder leiding van een gedreven voorzitter Henk Jansen moest er uitgekeken worden naar een ander locatie. Zijn missie was om OWIOS zo hoog mogelijk te laten voetballen en daarbij omstandigheden te scheppen, waardoor het voor anderen plezierig was om te sporten.
 
Men kwam uiteindelijk uit op de Bovenheigraaf in Oldebroek. Op 27 september 1975 (het 50-jarige jubileum van OWIOS) werd officieel verhuisd naar het indrukwekkende sportpark Bovenmolen aan de Bovenheigraaf. OWIOS beschikt over 6 speelvelden, alsmede een F-pupillenveld en een trainingsveld. Verder beschikt over OWIOS over een clubhuis, een sponsorhome, 12 kleedkamers, 2 scheidsrechtersruimtes en een massage c.q. fitnessruimte. Het hoofdveld is voorzien van een overdekte zittribune voor ongeveer 500 toeschouwers en rond het hoofdveld is ruimte voor maximaal 5.000 toeschouwers.
 
OWIOS heeft na het vertrek van Cees Weurman in 1986 verschillende trainers aan het roer gehad (Gerrit Bredewold, Kars Schepers, Bert Hendriks, Joop Tichelaar, Jan de Graaf, Etie Jansen, Wim Kroes, Jan ten Hage, Fred van Zutphen, Johan Warmelink en Erwin Brem). Op dit moment is Guido Vlierhuis de trainer van de eerste selectie en voetbalt men in de tweede klasse.
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd