Nieuws
In samenwerking met onze hoofdsponsors Van Werven en Jan Bakker zamelt OWIOS harde kunststoffen, oude metalen en frituurvet in. 
 
Elke zaterdagmorgen van 08.30 – 11.30 uur is de recycling geopend op de parkeerplaats bij OWIOS. Hier staan dan vrijwilligers klaar om te helpen en te controleren als het de juiste materialen zijn. 
 
JUISTE HARDE KUNSSTOFFEN
In verband met de negatieve marktprijzen zamelen we tijdelijk geen PVC meer in. De overige regulier kunststof zoals hieronder weergegeven zamelen we nog wel in. 
 
Producten met harde plastics zijn bijvoorbeeld: shampooflessen, boterkuipjes, kwark bakjes, saus flessen, tuinmeubelen, speelgoed, wasmanden, emmers, kratten, buizen, jerrycans, pallets, bloempotten, speciekuipen, etc. Op de achterzijde van deze brief staan tevens nog voorbeelden benoemd.
 
Op de meeste plastic producten vindt je (meestal op de bodem/onderzijde) codes/tekens. Het zijn driehoekjes gevormd door pijltjes. In het midden vinden we een cijfer, die uiteenloopt van 1 tot 7. Onder deze driehoekige pijlhokjes met een cijfer in het midden vinden we ook letters. Dit geeft aan, waar de cijfers in het driehoekje voor staan. Het geeft aan, waaruit het plastic bestaat.
De juiste kunststoffen voldoen aan de recycling codes PP, PE, PP-PE en HDPE. Dit betreffen in de driehoekjes de codes 2 en 5. Separaat kan er ook harde PVC ingeleverd worden.  
 
Meer informatie in het volgende filmpje
 
WELKE KUNSTOFFEN NIET?
Niet alle kunststoffen zijn geschikt om in te leveren. Plastics die NIET in aanmerkingen komen zijn onder andere PET-flessen, vleesbakjes, elektrische apparaten, zwembadjes, folies en zacht plastic wat knispert. Twijfel je of het plastic geschikt is, vraag het dan aan één van onze vrijwilligers op zaterdagmorgen.
Als je twijfelt, kun je ook het een stukje kunststof eraf knippen en in bakje water leggen. Blijft het kunststof naar het onderdompelen drijven dan is het geschikt om in te leveren.
Voor meer informatie of grote partijen harde plastics. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd