Nieuws

Het had zo’n mooi avondje kunnen worden. Een overwinning op een donderdagavond met een lichtwedstrijd onder grote publieke belangstelling zou de 2e periode opleveren. Helaas kwam OWIOS niet verder dan een 1-1 gelijkspel en verspeelde hiermee de periodetitel aan de groen-witten uit ’t Harde.

OWIOS had een overwinning nodig voor de 2e periode en Oene had een overwinning nodig om weg te geraken van de plekken die recht geven op nacompetitie voor degradatie. Het begin van de wedstrijd was zeer veel belovend. Eerst was het Mike van Zwolle van Oene die naast schoot. Aan de andere kant was het Cornell Balk, die alleen voor de doelman in het zijnet schoot. Na 7 minuten kwam Oene op de zo gehoopte voorsprong. Niet adequaat ingrijpen van de OWIOS defensie aan de zijlijn en een voorzet die over iedereen heen gaat, maar Mike van Zwolle stond op de goede plek om af te ronden. Oene had de zo gewenste voorsprong en zou er werkelijk alles aan doen gedurende de wedstrijd om deze voorsprong over de streep te trekken. Elke keer bouwde Oene een muur rondom de 16 om de OWIOS-aanvallen tegen te houden. Indien Oene niet de muur aan het bouwen was, dan werd er van alles geprobeerd om het spel te ontregelen en overal de tijd voor de nemen. Dat is goed voor te stellen van de positie waar Oene staat, maar het is de scheidsrechter die de grenzen aangeeft. Scheidsrechter Verduyn liet wat dat betreft veel toe en ondanks de vele extra blessuretijd kwam dit het tempo in de wedstrijd voor OWIOS niet ten goede.

OWIOS probeerde de gelijkmaker te maken, maar beet zich keer op keer vast op de muur uit Oene. Ook de 2e afgeslagen bal van net buiten het strafschopgebied was vaak voor Oene, zodat OWIOS elke keer weer opnieuw aan de aanval kon beginnen. Vlak voor rust had Mike Bastiaan de gelijkmaker op de schoen, maar zijn inzet ging voorlangs. Na rust was er een belegering van het 16 metergebied van Oene, maar met een grote onverzettelijkheid hield de defensie stand. OWIOS nam meer en meer risico om de gelijkmaker te forceren. Het ontbrak echter aan vernuft om de muur te slechten en te snel werd de bal voor het doel gegooid. Ondanks vele corners wilde de bal er niet in. Nadat Oene weigerde in één van de spaarzame uitvallen de wedstrijd in het slot te gooien kwam OWIOS in de 90e minuut toch langszij. Een cornerbal bleef liggen in de doelmond en het was Mike van ’t Oever die de 1-1 aantekende. In de ruime blessuretijd zette OWIOS alles op alles om de overwinning binnen te trekken, maar liet achterin enorme gaten vallen. Twee keer met een counter kwam een aanvaller alleen voor keeper Jacco van Olst, maar beide keren hield hij OWIOS op de been. In de slotfase voelde OWIOS zich enorm bekocht. Scheidsrechter Verduyn kende OWIOS geen strafschop toe, nadat Corné Hamelink onderuit werd gehaald binnen de beruchte lijnen. Na een wedstrijd met veel emoties restte niets anders dan een gelijkspel, waar beide partijen weinig mee opschoten. Lachende derde in dit geval was sv ’t Harde die hiermee de 2e periode won.

In de resterende 7 duels zal OWIOS zich moeten richten op de 3e plek welke misschien recht geeft op een vervangende periode. Hiervoor moet OWIOS een gat van 4 punten overbruggen. OWIOS kan hiermee beginnen met de thuiswedstrijd tegen VIOS. Op zaterdag 6 april begint deze wedstijd om 14.30 uur.

Opstelling: Van Olst, Boer, M. Hoogland © (63. Van ’t Hul), A. Hoogland, Boon (46. Hop), De Vries, Van ’t Oever, Bastiaan, Balk, Van Koldenhoven (57. Schut), Hamelink

Scoreverloop:

’07 – 0-1 Mike van Zwolle

’90 – 1-1 Mike van ‘t Oever

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd