Nieuws

Op donderdagavond om 20.00 uur speelt OWIOS thuis op sportpark Bovenmolen de inhaalwedstrijd tegen Oene. Bij winst kan OWIOS de 2e periode op haar naam zetten.

Wegens een noodlottig ongeval werd enkele weken geleden deze wedstrijd afgelast en wordt deze wedstrijd doordeweeks ingehaald. Voor beide ploegen staat er veel op het spel. Oene heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Oene staat op de 11e plaats met 4 punten achterstand op de veilige 9e plaats. Maar Oene heeft een wedstrijd minder gespeeld. OWIOS daarentegen pakt bij winst de 2e periode. De krachtsverhoudingen in deze klasse zijn minimaal. OWIOS staat op dit moment op de 6e plaats in de 2e periode en met een overwinning pakt OWIOS de periode en kan daarmee nacompetitie spelen. Bij een gelijkspel of verlies grijpt OWIOS naast de prijs en gaan de buren van sv ’t Harde er met de prijs vandoor. In Oene won OWIOS eerder dit seizoen met 3-0.

Oene is al jarenlang vaste klant in de 3e klasse, maar is de laatste weken afgezakt naar de 11e plek. Oene begon dit kalenderjaar goed met een ruime overwinning op de toenmalige koploper ZAC met 4-0. Daarna won Oene nog van ’s-Heerenbroek (2-1) .Er werd echter ook 5 keer verloren met slechts kleine verschillen. Twee weken geleden won Oene met miniem verschil van directe concurrent Zwolsche Boys en kon 3 punten bijschrijven. Vorige week kon Oene dat geen vervolg geven in Hattem. Met rust stond Oene met 2-0 achter en kon daar in de 2e helft geen verandering meer inbrengen.

Om met de bovensten mee te blijven draaien, zou OWIOS weer een driepunter moeten bijschrijven. OWIOS staat op de 4e plaats en kan die plek met een overwinning verstevigen. Maar bovenal kan OWIOS met een overwinning een plekje reserveren voor de na-competitie. Na een mooie reeks van 3 overwinningen had OWIOS de aansluiting bij de koplopers. Twee weken geleden zat er ineens zand in de motor en verloor OWIOS met 5-0 van Hattem Vorige week speelde OWIOS gelijk tegen EFC ’58 met 2-2. OWIOS was bovenliggend, maar stond met een uur spelen wel achter. In het grote slotoffensief scoorde Sem van Koldenhoven de verdiende gelijkmaker.

Beide ploegen zullen alleen maar gaan voor een overwinning. Met een overwinning heeft Oene de aansluiting met de veilige 9e plek. Een overwinning alleen kan OWIOS een tastbare prijs opleveren. Beide ploegen zullen dan ook vol voor de winst gaan en het beloofd dan ook een spannend duel te worden.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd