Nieuws

Op het fraai gelegen sportpark De Zanderij in Ermelo heeft OWIOS met 2-2 gelijk gespeeld. Beide ploegen schoten niet veel op met dit ene punt en zowel OWIOS als EFC ’58 hadden het gevoel dat er meer had ingezeten. In de slotfase had voor beide ploegen het winnende doelpunt kunnen vallen.

Op voorhand was het duidelijk dat als EFC ‘58 de laatste strohalm wilde pakken om niet rechtstreeks te degraderen en er dus gewonnen moest worden. En wilde OWIOS de kampioenskandidaten nog onder druk zetten dan ook telde alleen winst. Beide doelstellingen lukten uiteindelijk niet. Op een zeer hobbelig veld was het lastig voetballen voor beide partijen.

In de beginfase kwam OWIOS goed weg, nadat doelman Arjan Wittingen de bal niet onder controle had, maar de rebound naast geschoten werd. Na ruim 10 minuten kwam OWIOS aan de leiding. Cornell Balk was aan de linkerkant zijn tegenstander te snel af en zijn voorzet bereikte Jasper Schut. Met een goede aanname en het even wachten met schieten, manoeuvreerde hij zich in de goede positie en schoot de 0-1 in de touwen. Even later had OWIOS de score moeten verdubbelen na slecht uitverdedigen door EFC ’58. Mike Bastiaan pikte de bal op rond de 20 meter, maar schoot hard over het doel. Daarna verzandde het duel op het middenveld en was er weinig doelgevaar in beide doelmonden. Totdat voor rust de rechtsback rustig op liep richting de 16 en een prima steekpass gaf op Lucas Schuur en die beheerst de 1-1 binnenschoot. Vlak voor rust ging Jasper Schut met een individuele actie het strafschopgebied in en werd volledig getorpedeerd door een inkomende verdediger. Anders dan een doeltrap voor EFC ’58 werd er helaas in de ogen van OWIOS-aanhang niet gegeven.

Gelijk na rust kwam OWIOS goed weg, nadat Mika Schuur de bal langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Even later is het dan toch raak. Bij een duel om een diepe bal komen Dennis de Boer en Ahmed Alkhamesi beiden te vallen, maar Alkamesi staat als eerst op en is vervolgens verdediger Marco Hoogland aan de zijlijn te snel af. Zijn voorzet bereikt Accasi Qujana King en hij werkt beheerst binnen en zet EFC ’58 op voorsprong. Trainer Lindeboom wisselde verdediger Boon voor aanvaller Jonker om het onheil van zich af te wenden. OWIOS draaide EFC ’58 de duimschroeven aan en kreeg verschillende mogelijkheden. Met een mooie steekpass stuurde Arjen Hoogland Cornell Balk weg en zijn voorzet werd overgeschoten door Florian Jonker. Uit een corner kopte Sem van Koldenhoven recht in de handen van de keeper. De beste kans was even later voor Corné Hamelink. Geheel vrijstaand op de 5 meterlijn hoefde hij alleen naar beneden te koppen, maar hij kopte helaas net over het doel. Keeper Kevin Schuur moest daarna nog twee keer handelend optreden door een harde schuiver van Cornell Balk te pareren en tot corner te verwerken en vervolgens een inzet van Dennis de Boer bij de tweede paal tot corner te verwerken. Tien minuten voor tijd viel dan toch de terechte gelijkmaker. Bij een vrije trap van OWIOS haperde de buitenspelval van EFC ’58 en bleven er 2 man staan. Hierdoor kon Sem van Koldenhoven de bal binnenkoppen en OWIOS langszij brengen. In de laatste 10 minuten had het doelpunt aan beide kanten kunnen vallen. OWIOS zette druk op de verdediging, maar kreeg niet meer grote kansen. Met de uitvallen van EFC ’58 was het oppassen geblazen. Met de vingertoppen redde doelman Arjan Wittingen OWIOS nog een keer door de bal net op tijd weg te tikken. Daarnaast claimde EFC ’58 nog twee keer tevergeefs om een strafschop. EFC ’58 greep alles aan, zoals begrijpelijk, om de 1e overwinning binnen te slepen. De leidsman stond er echter bovenop en liet gedecideerd door voetballen.

As. donderdag 28 maart speelt OWIOS de inhaalwedstrijd tegen Oene. Deze wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Bovenmolen in Oldebroek Bij winst pakt OWIOS de 2e periode. Bij een gelijkspel of verlies is de 2e periode voor sv ’t Harde.

Opstelling: Wittingen, Boer, M. Hoogland ©, A. Hoogland, Boon (62. Jonker), De Vries (62. Van ’t Hul), Van ’t Oever, Bastiaan, Balk, Van Koldenhoven, Schut (46. Hamelink)

 Scoreverloop:

’11 – 0-1 Jasper Schut

’40 – 1-1 Lucas Schuur

’53 – 2-1 Accasi Qujana King

’79 – 2-2 Sem van Koldenhoven

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd