Nieuws

Zaterdag speelt OWIOS in Ermelo tegen EFC ’58 op sportpark De Zanderij. De leiding van deze wedstrijd is in handen van scheidsrechter de heer L.C.M. van der Elst.

Na de zeperd van vorige week kan OWIOS zich opmaken voor de volgende wedstrijd en zich revancheren. Door de nederlaag kan OWIOS weer in de achtervolging op de koplopers. Door de goede reeks had OWIOS net de aansluiting gekregen, maar is weer even met beide voeten terug op aarde.  OWIOS staat op de 4e plaats met 30 punten uit 17 wedstrijden. EFC ’58 is nog steeds in het bezit van de rode lantaarn in deze klasse. Met het aantrekken van 3 spelers in de winterstop probeert EFC ’58 zich nog te ontdoen van rechtstreekse degradatie. EFC ’58 staat op de 14e plaats met 5 punten uit 18 wedstrijden. In de thuiswedstrijd won OWIOS met 4-1.

Met de nieuwe aanwinsten probeert EFC ’58 de bakens nog te verzetten en om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Tegen de koplopers Zeewolde, ZAC en Zwart-Wit ’63 werd er 3 keer zeer verdienstelijk gelijk gespeeld. Helaas levert een gelijkspel slechts 1 punt op. Vorige week kon EFC ’58 die goede lijn doorzetten tegen Swift ’64, die ook in de onderste regionen bivakkeert. EFC ‘58 faalde echter jammerlijk in die opdracht om de eerste overwinning te pakken. EFC ’58 verloor met 3-0 van Swift ’64. In de eerste helft was EFC ‘58 de bovenliggende partij, maar scoorde niet. Na rust kwam Swift ’64 op voorsprong en in de laatste 10 minuten liep het nog uit naar 3-0. Met nog 8 wedstrijden te gaan en een achterstand van 12 punten zal EFC ’58 zich willen vastklampen aan de laatste strohalm.

OWIOS speelde vorige week onherkenbaar. OWIOS had een hele goede reeks met drie winstpartijen op rij en hiermee de aansluiting gevonden met de koplopers. Het vertrouwen was aanwezig, maar OWIOS kwam er simpelweg niet aan te pas. Wellicht had OWIOS het meeste balbezit, maar elke uitbraak van Hattem was gevaarlijk. OWIOS daarentegen kon bijna geen kans creëren. Blijkbaar zitten er af en toe van deze wedstrijden tussen dat niets lukt. OWIOS verloor dan uiteindelijk ook kansloos met 0-5 van Hattem. Voor as. zaterdag tegen alle reden om zich sportief te revancheren.

Voor OWIOS telt maar 1 ding en dat is eerherstel om die vervelende smaak van vorige week weg te spoelen. EFC ’58 daarentegen zal zich aan de laatste strohalm willen vastklampen om het verblijf in de 3e klasse nog te kunnen verlengen. Door de nederlaag vorige week zijn beide partijen gebrand om te winnen en te laten zien dat ze het beter kunnen. Het zal dan ook een interessant en spannend duel worden.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd