Nieuws

Op een hobbelig veld heeft OWIOS, na 3 nederlagen, de volle winst gepakt in de slotminuten. De wedstrijd stond onder leiding van E. Hogeweide die vooral na rust veel gele kaarten uitdeelde. Voor OWIOS was het mooi om te zien dat Mike Bastiaan na 1,5 jaar teruggekeerde in de selectie en in de tweede helft zijn eerste speelminuten weer heeft gemaakt. 

Swift’64 kwam goed uit de startblokken en al na 2 minuten lag de bal in het net. Een goede aanval waarbij Mitchel Venverloo uiteindelijke onder keeper Jacco van Olst de bal intikte, 0-1. Er lag veel ruimte achter de linies waarbij de snelle Cornell Balk voor veel gevaar zorgde door een aantal schoten en goede voorzetten. In de 17e minuut werd het 1-1 door een miscommunicatie tussen de keeper en verdediger van Swift ’64. Na een voorzet kopte Florian Jonker de bal in het doelmond en kopte de verdediger over de keeper heen, nadat deze net een stap naar voren deed. Daarna ging het spel op en neer waarbij beide elftallen kansjes kregen. De grootste kans was voor Florian Jonker die na aangeven van Cornell Balk de bal op de lat schoot. Nog voor rust sloeg OWIOS toe. Bij twee corners op rij van Mike van ’t Oever kon uiteindelijk Cornell Balk attent inkoppen van dichtbij, 1-2. Swift ’64 kreeg nog wel een goede kans voor rust maar de stand bleef staan.

Na de rust werd Swift ’64 wat gevaarlijker en werd het een wedstrijd met veel duelkracht. Na 4 wissels aan OWIOS kant kreeg OWIOS weer meer grip op het spel waarbij vooral Jasper Schut direct voor gevaar zorgde. Sem van Koldenhoven was dichtbij de 1-3 door goed te reageren op een terugspeelbal van Swift’64 maar kwam net tekort. In de 78e minuut kwam toch Swift’64 weer langszij. Na een hard schot, die keeper Jacco van Olst stijlvol pareerde, kreeg Swift’64 een corner. Uit deze corner maakte Swift’64 de 2-2 na een scrimmage in de zestien. Hierna golfde het spel nog over en weer. OWIOS bleef op de aanval spelen en dat resulteerde nog in de 2-3 winst in de 92e minuut. Een goede actie van Jasper Schut werd in de rebound knap afgemaakt door Sem van Koldenhoven. Hierna liet de scheidsrechter nog een aantal minuten doorspelen maar kwam OWIOS niet meer in gevaar. Door op de valreep te winnen geldt dit als een mooie opsteker voor de aankomende wedstrijden. Gelet op het spel van de hele wedstrijd en het aantal kansen was het ook geen onverdiende overwinning. Een belangrijke overwinning in ieder geval waarbij OWIOS de aansluiting houdt met de kopgroep.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd