Nieuws

Zaterdag begint de heenronde van de competitie. OWIOS neemt het dan in Swifterbant op tegen Swift ’64. De wedstrijd begint om 15.00 uur en staat onder leiding van E. Hogeweide.

De competitie is nu halverwege en vanaf de 14e speelronde ontmoeten de ploegen elkaar wederom. Langzaam kunnen ook al de eerste bespiegelingen gemaakt worden richting het einde van de competitie. OWIOS staat op de 5e plek met 21 punten uit 13 wedstrijden. Swift ’64 staat op de gevaarlijke 10e plaats met 14 punten uit – een wedstrijd minder - 12 wedstrijden. Swift ’64 begon goed aan de competitie en verloor pas in de 8e speelronde, maar speelde vaak gelijk. Beide ploegen verloren echter de laatste 3 wedstrijden van de bovenste ploegen en zullen zaterdag de ommekeer willen bewerkstelligen. In de openingswedstrijd speelden OWIOS en Swift ’64 gelijk met 1-1. OWIOS dacht toen de overwinning te kunnen pakken in de 2e helft, maar na een rode kaart moest het genoegen nemen met een gelijkspel.

Swift ’64 had een goede start van de competitie, maar is ondertussen gezakt naar de 10e plaats. In de eerste 7 wedstrijden speelde Swift ’64 in totaal 5 keer gelijk en won 2 keer. Daarna trok VSCO ’61 aan het langste eind en werd er vervolgens gewonnen van ’s-Heerenbroek. Voor en na de winterstop moest er gestreden worden tegen de koplopers van deze klasse en werd er verloren van ZAC (2-0), Zwart-Wit ’63 (3-0) en vorige week van Zeewolde (2-1). Lang mocht Swift vorige week nog geloven in een punt, maar kon de gelijkmaker niet op het scorebord zetten.

OWIOS heeft even een veer moeten laten en gezakt naar de 5e plaats. In de topaffiches tegen ZAC (0-2), Zeewolde (2-3) en Zwart-Wit ’63 (0-1) was het scorebord onverbiddelijk en trok OWIOS aan het kortste eind. OWIOS had meer verdiend maar uiteindelijk is het afmaken van kansen ook een kwaliteit. Vorige week had OWIOS de beste kansen tegen Zwart-Wit ‘63, maar o.a. paal, lat en een bal van de lijn, hielden OWIOS van scoren af. Aangezien Zwart-Wit ’63 vlak voor rust wel een doelpunt maakte, stond OWIOS weer met lege handen. In het restant van de competitie zal Mike Bastiaan weer aansluiten bij de 1e selectie. Na 1,5 jaar heeft hij zijn studie in Maastricht afgerond en is weer terug op het oude honk.

Beide ploegen zijn weer toe aan een overwinning na 3 nederlagen. Swift ’64 zal zo snel mogelijk weg willen van de 10e plaats en OWIOS zal de aansluiting weer willen vinden met de bovenste plaatsen. Het zal dan voor beide ploegen een belangrijke en spannende wedstrijd worden.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd