Nieuws

Zaterdag speelt OWIOS na de winterstop haar eerste thuiswedstrijd. Wederom staat er een subtopper op het programma en neemt OWIOS het op tegen Zwart-Wit ’63 uit Harderwijk. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer F. Groenhuijsen.

Wederom staat er voor OWIOS een topaffiche gepland in de 3e klasse C. Zaterdag komt de nummer 2 Zwart-Wit ’63 op bezoek. OWIOS staat op de 5e plek met 4 punten achterstand. Het wordt aanhaken bij de subtop of voorlopig afhaken naar de middenmoot. Beide ploegen waren in punten niet heel succesvol in de toppers. Al zijn de verschillen minimaal. Vlak voor de winterstop verloor Zwart-Wit van Zeewolde (1-0), ZAC (3-2) en Dieze West (4-1). OWIOS trok net aan het verkeerde eind bij ZAC (2-0) en vorige week Zeewolde (3-2). Zaterdag weer kansn om in een topper eindelijk aan de goede kant van de medaille te zitten. De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten was in het seizoen 2012-2013. Thuis won OWIOS met 3-0 door 3 doelpunten van William van den Hul en uit werd er nipt verloren met 2-1.

Zwart-Wit ’63 begon zeer voorspoedig aan de competitie en stond na 7 wedstrijden bovenaan en kon de periodetitel ruiken, maar in de toppers trok men steeds aan het kortste eind en zakte Zwart-Wit ’63 terug naar de 4 plek. Voor de winterstop won Zwart-Wit ’63 nog met 3-0 van Swift ’64 en pakte hiermee de 2e plaats. Na de winterstop werd deze plek vorige week geconsolideerd met een zuinige, maar terechte 1-0 overwinning op Oene.

Door twee nederlagen op rij zakt OWIOS weg uit de top van de 3e klasse. Voor de winterstop kon OWIOS gelijk komen met koploper ZAC. Maar in een gelijk opgaande wedstrijd trok OWIOS aan het kortste eind en verloor met 2-0. In een bloedstollende wedstrijd in Zeewolde kwam OWIOS net te kort. In de 2e helft was OWIOS de bovenliggende partij en ging de opgelopen achterstand van 2-1 goed maken. Een kwartier voor tijd moest OWIOS echter een tegentreffer incasseren in één van de counters van Zeewolde. OWIOS bleef er voor gaan er maakte de 3-2 en vlak voor de tijd de terechte gelijkmaker. Helaas werd deze onterecht afgevlagd door de grensrechter en hierdoor bleven de punten in Zeewolde.

Beide ploegen zullen nu eens een wedstrijd tegen een andere subtopper in winst willen omzetten. Alle keren trokken zowel Zwart-Wit ’63 als OWIOS net aan het kortste eind. Wil men de komende tijd een rol van betekenis spelen in deze 3e klasse dan zijn de 3 punten hierop een welkome aanvulling. Alle topploegen in deze klasse zijn aan elkaar gewaagd en het beloofd dan ook weer een spannende wedstrijd te worden.

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd