Nieuws

Zaterdag speelt OWIOS op het eigen sportpark Bovenmolen de derby tegen SV ‘t Harde. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer A. Hamzeh.

 Na 8 seizoenen zijn OWIOS en SV ’t Harde weer ingedeeld in dezelfde competitie. SV ’t Harde was afgezakt naar de 4e klasse en kon hier de afgelopen jaren niet uitkomen. Met een sterke eindfase lukte het SV ’t Harde om vorig jaar kampioen te worden en te promoveren naar de 3e klasse. Met de versterkte degradatieregeling diende OWIOS een trede lager te acteren en zijn de clubs bij elkaar ingedeeld. In het seizoen 15-16 was de laatste competitiewedstrijden en won OWIOS thuis met 3-1 met o.a. een doelpunt van Dennis de Boer. Op de VeluweCup kwamen beide teams elkaar afgelopen jaren nog vaak tegen als voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de voorbereiding op dit seizoen won OWIOS op de VeluweCup met 2-1. Vlak voor tijd scoorde OWIOS de winnende treffer.

SV ’t Harde staat op de 10e plaats met 7 punten uit 7 wedstrijden. ’t Harde heeft zich met name gespecialiseerd in gelijke spelen. Maar liefst 4 keer werd er gelijk gespeeld. SV ’t Harde speelde gelijk tegen Dieze West, VSCO ’61, Zeewolde en Swift. Er werd verloren van ’s Heerenbroek en ZAC. Knap werd er gewonnen van koploper Zwart-Wit ’63 met 2-1 al werd er over het winnende doelpunt nog lang na gesproken. Vorige week speelde SV ’t Harde gelijk tegen Swift ’64 met 1-1. Na een kwartier kwam Swift ’64 op voorsprong, maar het antwoord van sv ’t Harde kwam al na een minuut en Rick Zanting zorgde voor de gelijkmaker. In deze stand kwam geen verandering meer.

OWIOS staat op de 5e met 12 punten uit 7 wedstrijden met 3 overwinningen en 3 gelijke spelen. OWIOS won van Oene, Zwolsche Boys en EFC ’84 en speelde gelijk tegen Swift ’64, Dieze West en Hattem. Vorig week moest OWIOS echter haar eerste nederlaag slikken. In Vaassen werd er met 2-1 verloren van VIOS. OWIOS begon tam aan de wedstrijd en stond met rust met 2-0 achter. Na een rode kaart voor VIOS en de aansluitingstreffer van Robin Hop wilde OWIOS doordrukken. Maar met een rode kaart schoot OWIOS zichzelf in de voet om het numerieke voordeel nog uit te buiten.

De spreekwoordelijke eer staat zaterdag weer op het programma. Een derby is altijd weer een wedstrijd op zich en daarnaast zullen beide partijen de punten willen houden. SV ’t Harde zal naast de eer afstand willen nemen van de onderste regionen. OWIOS zal zich echter willen revancheren van de onnodige nederlaag van vorige week en de aansluiting willen houden met de subtop van de 3e klasse. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke pot voetbal en hopelijk is het publiek de grote winnaar.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd