Nieuws

OWIOS is afgelopen zaterdag tegen haar eerste nederlaag aangelopen. In Vaassen moest OWIOS met 2-1 haar meerdere erkennen in VIOS. In een verhit duel met 2 rode kaarten, kwam OWIOS terug tot 2-1 en met een man meer leek er meer in te zitten. Maar met een rode kaart deed OWIOS zichzelf tekort.


Door de regenval van afgelopen week werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld van VIOS. De eerste kans van de wedstrijd was voor VIOS waar een lange bal achterwaarts werd gekopt en voor OWIOS precies aan de goed kant van de paal belandde. Na een kwartier werden twee schoten van Arjen Hoogland geblokt door de verdediging van VIOS. In de tegenaanval was het Youri de Vries die een schietkans onschadelijk maakte. Even later kwam OWIOS vanuit een corner met 1-0 achter. De beste kopper van VIOS Joas Pol kon vrijstaand inkoppen. Jacco van Olst kon 1e instantie redding brengen, maar in de doelmond krijgt de OWIOS verdediging de bal niet weg en van dichtbij kan Rein van Weingeren binnen tikken. Vijf minuten later kwam op een 2-0 achterstand. De bal belandde voor de voeten van Levi Tuasela en vanaf 20 meter schiet hij de bal onder in de hoek. Langzaam gooide OWIOS de schroom van zich af. Cornell Balk zette keeper Robin de Vries aan het werk, maar hij maakt er een corner van. Na een half uur schreeuwt heel OWIOS om een strafschop, nadat verdediger Joas Pol van VIOS de bal met de hand wegslaat. Scheidsrechter Procee ontgaat het en laat doorspelen. Een ziedend schot van Arjen Hoogland vloog een meter over en vlak voor rust kreeg OWIOS nog een vrije trap. In 2e instantie had keeper Robin de Vries de bal onder controle.


Na rust laat OWIOS zich gelijk gelden met een schot op de lat van Arjen Hoogland. Even later deed Van der Linde VIOS zwaar te kort. Na al een domme gele kaart in de eerste helft, kreeg hij aan het begin van de 2e helft weer een domme gele kaart en ontving hij een rode kaart van scheidsrechter Procee. VIOS trok echter gelijk ten aanval en het was Jacco van Olst die met de voeten een doelpunt voorkwam. OWIOS ging op weg naar de aansluitingstreffer en wisselde aanvaller Sem van Koldenhoven voor Gerdo van ’t Hul. Een voorzet van Jasper Schut werd geschampt door Sem van Koldenhoven. Halverwege de 2e helft krijgt OWIOS toch de gewenste aansluitingstreffer. Van dichtbij krijgt Dennis Gerritsen van VIOS de bal tegen de hand in het strafschopgebied. Robin Hop ontfermt zich over dit buitenkansje en zet de aansluitingstreffer op het scorebord. Iedereen met een groen-wit hart ging er nog eens goed voor staan. Maar enkele minuten later doet Sem van Koldenhoven zichzelf en OWIOS zwaar te kort door een oliedomme rode kaart te pakken en is de nummerieke meerderheid weer weg. In de slotfase was OWIOS nog wel aan het pompen voor de gelijkmaker, maar betekende ook dat er ruimte lag voor de counters van VIOS. In de stand kwam echter geen verschil meer. OWIOS deed zichzelf tekort en had minimaal een punt uit Vaassen kunnen meenemen.


Volgende week speelt OWIOS in de thuiswedstrijd een derby tegen sv ‘t Harde. De wedstrijd begint om 14.30 uur.


Opstelling: Van Olst, Boer, A. Hoogland, Hop ©, Boon, De Vries (46. Van den Bosch), Van ’t Hul (59. Van Koldenhoven), Van ’t Oever, Hamelink, Balk, Schut

Scoreverloop:
’17 – 1-0 Rein van Wijngeeren
‘22 – 2-0 Levi Tuasela
‘68 – 2-1 Robin Hop

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd