Nieuws

Na de onverwachte winst vorige week tegen de koploper Batavia ’90 heeft OWIOS verzuimd om de strohalm te pakken om zich rechtstreeks veilig te spelen. OWIOS verloor van directe concurrent ZAC en is hierdoor veroordeeld tot nacompetitie voor handhaving in de 2e klasse.

Na de onverwachte opsteker tegen Batavia ’90 hadden de groen-witte supporters hoge verwachtingen van de wedstrijd tegen ZAC. Een strijdbaar OWIOS had een week eerder de punten gepakt, terwijl ZAC klop had gekregen van AGOVV op basis van inzet. Door een blessure was Hendrik Uitslag niet inzetbaar en was Gerdo van ’t Hul voor deze wedstrijd geschorst. Beide werden in deze wedstrijd gemist. Geen moment heeft het er eigenlijk ingezeten dat OWIOS de punten op het Jo van Marle sportpark zou opeisen en zich zou vastklampen aan de laatste mogelijkheid om zich nog direct veilig te spelen. OWIOS kon voorin de bal niet vasthouden of de spitsen op een juiste manier te bedienen en makkelijk kon ZAC zich onder de druk van OWIOS uit te spelen. Hierdoor was ZAC achterin heer en meester en had het middenveld in handen en was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De eerste mogelijkheid was nog wel voor OWIOS, maar de voorzet van Bennie Veldhoen was te scherp voor Mike van ’t Oever. Na ruim een kwartier kwam ZAC op voorsprong. Een vrije trap vanaf de linkerkant, kon ingekopt worden door de lopende Melle Reuvecamp en zette ZAC op rozen. De enige wapenfeiten van OWIOS waren enkele afstandsschoten. Vlak voor rust had Erik van Haagen een individuele actie en zag zijn inzet over het doel gaan.

Na 5 minuten in de 2e helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Vanaf ruim 35 meter verschalkte Uzair Goelab keeper Vinn van Koldenhoven en zette de 2-0 op het scorebord. Ondanks enkele wissels lukte het OWIOS niet om de bakens te verzetten. Achterin stond het degelijk, maar OWIOS kon geen vuist slaan in de verdediging van ZAC. Het lukte het OWIOS niet om kansen te creëren voor de aansluitingstreffer en langzaam vloeide het geloof op een resultaat weg. Ook ZAC lukte het niet meer om uit één van de aanvallen te scoren en na 90 minuten voetballen, moest OWIOS een verdiende nederlaag incasseren. De ene week is blijkbaar niet de andere week en de bonuspunten van Batavia ’90 konden niet verzilverd worden door de punten te pakken tegen concurrent ZAC. Door deze nederlaag is OWIOS veroordeeld tot de nacompetitie voor handhaving in de 2e klasse en kan ZAC nog blijven hopen om nacompetitie te ontlopen.

Komende week speelt OWIOS haar laatste competitiewedstrijd tegen IJVV. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Indien OWIOS nog een plek stijgt op de ranglijst dan is de eerste ronde van nacompetitie thuis. OWIOS heeft dan minimaal winst nodig en is afhankelijk van het resultaat van Hatto Heim. Indien OWIOS op de 11e plaats blijft staan dan speelt het in de 1e ronde uit.

Opstelling: V. van Koldenhoven, De Boer, M. Hoogland, Hop, Boon, A. Hoogland (60. Hamelink), Van Haagen, Velhoen ©, Van ’t Oever (77. Flier), Jonker, (46 .Balk), Schut

Scoreverloop:

’18 – 1-0 Melle Reuvecamp

’50 – 2-0 Uzair Goelab

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd