Nieuws

Zaterdag speelt OWIOS een uitwedstrijd in Zwolle op het Jo van Marle sportpark tegen het Zwolse ZAC. De wedstrijd begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. van der Lei.

Een belangrijke wedstrijd tussen de beide concurrenten. Door de onverwachte overwinning van OWIOS tegen koploper Batavia ’90 en het verlies van ZAC staat OWIOS er met deze 3 bonuspunten er heel anders voor bij aanvang van deze wedstrijd. OWIOS staat op een 10e plaats met 23 punten en ZAC staat er slechts 1 punt boven met 24 punten op een 9e plaats. Met nog 2 wedstrijden te gaan is de achterstand op de veilige 8e plaats – waar Be Quick ’28 staat met 25 punten - slechts 2 punten voor OWIOS en 1 voor ZAC. Daarnaast geeft een hogere plek op de ranglijst nog een thuisvoordeel in de nacompetitie. Voor beide partijen is er dan ook alles aan gelegen om de 3 punten te pakken. De mogelijkheid zou dan nog kunnen zijn om in de laatste wedstrijd te strijden voor directe handhaving. In de eerste ontmoeting dit seizoen in Oldebroek kwam OWIOS sneu weg. Vlak voor rust kwam OWIOS achter en in de 2e helft was OWIOS de bovenliggende partij met verschillende kansen, maar kon de gelijkmaker niet op het scorebord zetten.

In de laatste 4 wedstrijden verloor ZAC van Batavia ’90 met 3-1, won het van het reeds gedegradeerde DESZ met 2-0. Tegen IJVV speelde ZAC met 3-3 gelijk. Vorige week verloor ZAC met duidelijke cijfers van AGOVV in Apeldoorn met 4-0. Met belangrijke doelpunten op slag van rust en gelijk na rust kwam AGOVV op 3-0 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld. ZAC kon weinig uitrichten en na een uur spelen werd de 4-0 op het scorebord gezet voor de statistieken.

OWIOS zorgde vorige week voor een daverende sensatie door na 21 speelronden koploper Batavia ’90 haar eerste nederlaag te bezorgen. OWIOS won met 2-0 en kon 3 belangrijke punten bijschrijven in de strijd voor handhaving. Door deze overwinning lijkt zo goed als zeker directe degradatie afgewend en is er zelfs nog de mogelijkheid voor directe handhaving. Zoals verwacht was Batavia ’90 de bovenliggende partij, maar door een enorme inzet hielde OWIOS de gelederen gesloten. Vlak voor rust kwam OWIOS via een magistrale vrije trap op voorsprong en na ruim een uur spelen kon OWIOS deze met een mooie aanval de voorsprong verdubbelen en gaf dit niet meer weg. Een welkome opsteker en zal extra vertrouwen geven richting het einde van de competitie.  

De overwinning tegen Batavia ’90 leverden 3 bonuspunten op. Deze punten tellen pas echt mee als bonuspunten als de wedstrijd tegen ZAC verzilverd wordt met een overwinning. Dan gaat OWIOS over ZAC heen en is er in de laatste speelronde nog van alles mogelijk. Maar ZAC zal er hetzelfde instaan en ook thuis knokken voor de punten. Voor OWIOS zal eveneens nog de sportieve revanche spelen, want op Bovenmolen kreeg OWIOS veel te weinig. Het beloofd een zeer spannende wedstrijd te worden waar er voor beide partijen nog voldoende belangen zijn om voor te strijden.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd