Nieuws

De sponsorcommissie van OWIOS heeft afgelopen donderdagmorgen 11 mei weer een ontbijtsessie met haar sponsoren gehouden. Deze keer op een unieke locatie: de Bakkersmolen van Bakkerij Schuld in Oostendorp.

In alle vroegte kwamen zo’n 20 ondernemers naar de Bakkersmolen om te genieten van een gezamenlijk ontbijt, volledig verzorgd door Bakkerij Schuld. Na een korte inleiding door Alex Jonker, bestuurslid sponsorzaken, vertelde gastheer Jan Aart Schuld alles over zijn stappen naar Duurzaam Ondernemen en verdere toekomstplannen. Hij is na de aankoop van Molen de Tijd aan een nieuwe fase binnen zijn bedrijf begonnen. Niet alleen wordt het graan nu door een echte molen gemalen, ook kan hij nu de plannen die altijd op de achtergrond aanwezig waren, daadwerkelijk realiseren. Zijn filosofie is het op ambachtelijke wijze bereiden van pure en eerlijke producten. ‘Ambachtelijk, puur en eerlijk’: het zijn maar drie woorden, maar wel drie woorden die, naar onze mening, ten grondslag liggen aan ons succes. Dit combineren we met vakmanschap, het gebruik van oorspronkelijke receptuur en liefde voor het bakkersvak.

Gelukkig voor Jan Aart was hij al aan het voorsorteren op een duurzamere manier van ondernemen. ‘Onze bakkerij in Oldebroek werd te klein, maar gelukkig konden we het naastgelegen pand erbij kopen. Hier werken we aan de meest duurzame bakkerij van de toekomst volgens een 8-traps raket, waarvan we nu bij stap 4 zijn. We hebben een vacuümbaktechniek op kwaliteitsniveau in gebruik genomen. Dit zorgt ervoor dat ik minder personeel nodig heb, dat het minder tijd kost én dat het energie bespaart. De vrijgekomen energie hergebruiken we voor het verwarmen van het pand en die warmte slaan we ook op. Naast de vacuümtechniek, de warmte-terug-win en -opslag, zijn we ook aan de slag met windmolentechniek en zonnepanelen, willen we nog wat met biogas doen en kijken we naar de inkoop. Als we dat met slimme software allemaal aan elkaar koppelen, dan wordt de energieprijs behoorlijk gedrukt en kunnen we in de toekomst energieneutraal worden.’
Zijn creativiteit en innovatieve vermogen wijt hij aan het ondernemerschap. Een van de innovaties is ook zijn online verkoop op lekkerversbrood.nl. ‘Er vindt hierdoor een kruisbestuiving plaats tussen onze online winkel en onze fysieke winkels. Mensen bestellen online en kunnen het thuis laten bezorgen, maar we hebben ook een contactvrij pick-up point bij onze bakkersmolen.

Inmiddels heeft hij nu 5 winkels en verwacht hij een gezonde groei door te maken, die ook nodig is om alle innovaties goed te kunnen laten renderen. Ik ben dankbaar dat we de tijd hebben genomen om te staan waar we nu staan met de visie die we nu hebben!’ Inmiddels is de nieuwe vacuümbaktechniek van Bakkerij Schuld genomineerd voor de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2023. De winnaar hiervan ontvangt een duurzame award, lokale publiciteit en een persoonlijk innovatietraject bij Kennispoort. 

Alle sponsoren waren onder de indruk van zijn visie. Na afloop bedankte de sponsorcommissie Jan Aart voor het delen van zijn werk en passie voor de Molen en het bakkersvak. “De ontbijtsessies zijn voor onze sponsoren een ideaal podium om zich aan andere ondernemingen te presenteren en zaken te doen”, stelt Alex Jonker. “Daarbij proberen we een groep te creëren, waarin sponsoren elkaar zaken gunnen. Dat blijkt goed te werken. Op deze manier bieden wij sponsoren de mogelijkheid voor hun werkdag in informele sfeer zaken met elkaar te doen”. “Ook zorgt het voor een goede sfeer binnen de sponsoren en als nieuwe locatie willen wij de Bakkersmolen als next-level graag presenteren”, vertelt Jan Aart.Dit was weer een geslaagde activiteit dat de sponsorcommissie in de ochtenduren organiseert en weer met succes. Doorgaans biedt de club haar sponsoren activiteiten aan rond de wedstrijd van het 1e elftal of in de avonduren. Het doel van deze bijeenkomst is, naast het nuttigen van een heerlijk ontbijt, te netwerken en de goede sfeer in stand te houden. “Want de voetbalvereniging OWIOS leeft en heeft een groot bereik met kansen voor onze sponsoren en gezien de toenemende opkomst is er behoefte aan dit soort sessies en blijven we dit voortzetten”, volgens Alex Jonker. Binnenkort volgt er weer een datum voor de laatste sponsoractiviteit in het seizoen 2023

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd