Nieuws

In een spannende wedstrijd op een zonovergoten sportpark Bovenmolen heeft OWIOS voor een sensatie gezorgd door koploper Batavia ’90 haar eerste nederlaag te bezorgen. Door deze overwinning met 3 bonuspunten lijkt OWIOS zo goed als zeker directe degradatie te ontlopen en kan het hopelijk naar boven kijken en zou – indien het meezit – ook nog gekeken kunnen worden voor de veilige plek 8. Komende week speelt OWIOS tegen een andere concurrent in de onderste regionen ZAC. Voor Batavia ’90 waren de druiven zuur en door de overwinning van Hierden ligt de strijd om het kampioenschap weer open.

OWIOS begon gehavend aan het duel door de afwezigheid van het centrale duo Marco Hoogland en Robin Hop. Trainer Akar had de puzzel gelegd en achterin stond aanvoerder Bennie Veldhoen samen met Dennis de Boer. Hierdoor kwam Mike van ’t Oever op de rechtsback positie en Arjan Boon op de linkerkant. Corné Hamelink was op het middenveld geposteerd. Gedurende de wedstrijd bleek het achterin als een huis te staan en stond het centrale duo steeds op de goede plek. Het duel begon echter desastreus voor OWIOS. Na 5 minuten verstapte Hendrik Uitslag zich en moest zich geblesseerd vervangen en leek het een nog zwaarder karwei te worden.

Een utopie zou zijn om te zeggen dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Batavia ’90 was de bovenliggende partij en had het merendeel van het balbezit. OWIOS kwam niet of nauwelijks in de buurt van keeper Quinten van der Graaff. Na een kwartier kwam OWIOS goed weg, nadat vanaf ongeveer 15 meter de bal kiezelhard op de lat geschoten werd. Het doel trilde nog even na. Vinn van Koldenhoven hield even later de topscoorder van de 2e klasse I Guido Pauw nog van scoren af en ook een inzet van Gilbrano Plet werd naar de buitenkant gebokst. Bij alle andere aanvallen was er continu een onverzettelijke Oldebroeker die in de weg liep of een aanval onderbrak. Vijf minuten voor rust onderschepte OWIOS de bal op het middenveld en kon wellicht voor de eerste keer oprukken naar het doel van Batavia ’90. Op 20 meter van het doel werd er aan de noodrem getrokken en resteerde OWIOS niets anders dan een vrije trap. Echter, deze vrije trap werd op magistrale wijze door Jasper Schut in de bovenhoek geschoten en zette OWIOS op een 1-0 voorsprong. Batavia ’90 zette aan en wilde voor de rust nog de gelijkmaker forceren, maar Sefanja Davids schrok van de mogelijkheid en via onderkant voet rolde de bal in de handen van de keeper. Ook zijn kopbal later ging over het doel heen. Met een belangrijke 1-0 voorsprong ging OWIOS de rust in en een mentale dreun was er voor Batavia ’90. Zo vaak hadden ze nog niet achter gestaan in de rust.

Gelijk na rust zou OWIOS de score bijna verdubbelen. Bij een counter van OWIOS was Jasper Schut er aan de linkerkant vandoor, maar zijn voorzet was net te hard voor Florian Jonker om de 2-0 aan te tekenen. Het geloof op sportpark Bovenmolen begon te groeien dat er wellicht een sensatie in de lucht hing en het publiek ging er nog eens goed voor zitten. In de 55e minuut schreeuwde heel OWIOS om een strafschop, nadat Jasper Schut in de 16 onderuit gelopen werd. Scheidsrechter De Graaf wilde er echter niets van weten. Halverwege de 2e helft kwam OWIOS met een mooie aanval op een 2-0 voorsprong. Andy Flier veroverde op de rechtsachter positie de bal en speelde zich vrij en speelde Jasper Schut in en via Erik van Haagen kwam de bal bij Florian Jonker. De doorgelopen Jasper Schut ontving de bal en scoorde zijn 2e en zette OWIOS op een 2-0 voorsprong. Een oorverdovend lawaai barste van de tribunes en meer en meer kwam het geloof dat er niet 1 bonuspunt te halen was, maar wellicht ook 3. Ook Batavia ’90 hielp OWIOS mee, want meer en meer werden de ballen hoog in de 16 gegooid en stopte Batavia ’90 met het verder door voetbalen. Als een bok op de haverkist zaten de Oldebroekers in de duels en wilden de bal te koste van alles veroveren en wegkoppen. De irritaties dat het niet ging lukken en dat de strijd om het kampioenschap nog niet gestreden was, namen de overhand bij Batavia ’90 en speelde OWIOS in de kaart. 20 minuten voor tijd maakte Cornell Balk zijn rentree. Een mooie opsteker voor OWIOS. Na ruim 4 maanden afwezigheid door een missie in Irak kan hij het slot van de competitie nog meemaken. Langzaam tikte de tijd door en was het billenknijpen. Batavia ’90 pompte de ballen voor het doel in de hoop dat er een bal goed zou vallen maar echt gevaarlijke momenten ontstonden er niet. Na ruime blessuretijd floot scheidsrechter De Graaf af en kon OWIOS drie belangrijke (bonus)punten bijschrijven. Punten waar eigenlijk bijna niemand op gerekend had. Door deze overwinning lijkt rechtstreekse degradatie zo goed als afgewend te zijn en kan OWIOS volgende week in Zwolle deze bonuspunten verzilveren door te winnen van ZAC en is rechtstreekse handhaving theoretisch ook nog steeds mogelijk.

Volgende week gaat de reis voor handhaving naar Zwolle en speelt OWIOS tegen directe concurrent ZAC. ZAC staat op de 9e plaats en heeft 1 punt meer dan OWIOS. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Opstelling: V. van Koldenhoven, Van ’t Oever, De Boer, Velhoen ©, Boon, Hamelink, Van ’t Hul, Van Haagen, Uitslag (7. Flier), Jonker, (70.Balk), Schut

Scoreverloop:

’41 – 1-0 Jasper Schut

’64 – 2-0 Jasper Schut

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd