Nieuws

Zaterdag speelt OWIOS op het eigen sportpark Bovenmolen tegen koploper Batavia ‘90. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D.H. de Graaf.

OWIOS speelt zaterdag tegen de gedoodverfde kampioen van de 2e klasse I. Batavia heeft deze competitie nog niet verloren en heeft met 3 wedstrijden te gaan een voorsprong van 4 punten op Hierden. Bij winst en verlies van Hierden zou Batavia kampioen kunnen worden. OWIOS strijd aan de andere kant om in eerste instantie directe degradatie te ontlopen. Zowel OWIOS, Hatto Heim en VSCO hebben 20 punten en strijden om één ploeg onder zich te houden. VSCO ’61 heeft hierbij een wedstrijd meer gespeeld. De belangen in deze wedstrijd zijn voor beide partijen duidelijk. Elk punt voor OWIOS zal kostbaar zijn in de strijd tegen degradatie. In Lelystad kon OWIOS op een koude winterdag Batavia ’90 lange tijd bijbenen en bleef het 1-0 voor Batavia ’90 en mocht OWIOS hopen. In het laatste kwartier gooide Batavia ’90 de wedstrijd in het slot en scoorde nog 2 keer.

Op Batavia ’90 staat dit jaar geen maat in deze 2e klasse en maken de titelaspiraties volledig waar. In 21 wedstrijden werd er 17 keer gewonnen en 4 keer gelijk gespeeld. Batavia ’90 heeft nog niet verloren. Slechts 8 tegendoelpunten werden er geïncasseerd. In de laatste wedstrijd werd AGOVV met 5-0 verslagen. Een uur lang kon AGOVV het bijhouden, maar in het laatste half uur werd het kwaliteitsverschil tot uitdrukking gebracht en dat bracht Batavia ’90 op pole position in de stand.

Na de belangrijke overwinning tegen buurman VSCO ’61 moest OWIOS het opnemen tegen die andere club met aspiraties uit Lelystad: Unicum. Met 4 wijzigingen begon OWIOS gehavend en na 10 minuten kwam OWIOS met 1-0 achter. Langzaam knokte OWIOS zich in de wedstrijd en hoopte het op een punt. Tien minuten voor tijd krijgt OWIOS een onterechte vrije trap tegen en die wordt onberispelijk binnengeschoten en verliest OWIOS met 2-0.

OWIOS zal er alles aan doen om het kampioensfeest in ieder geval een week uit te stellen. Elk punt zal voor OWIOS voelen als een bonuspunt en zou zeer welkom zijn in de strijd tegen degradatie. Met het thuisvoordeel kan OWIOS hopelijk voor een grote stunt zorgen.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd