Nieuws

Zaterdag speelt OWIOS een op het eigen sportpark Bovenmolen de belangrijke wedstrijd tegen Hatto Heim. De wedstrijd begint om 14.30 uur en scheidsrechter M. Achammachi heeft de leiding over deze wedstrijd.

Beide ploegen hebben nog 8 finalerondes te gaan in deze competitie. Maar de clash tussen OWIOS en Hatto Heim is gelijk een hele belangrijke in de onderste regionen van de 2e klasse. Bij winst zet OWIOS Hatto Heim op 6 punten en vind het de aansluiting bij de nummers 8 en 9. Hatto Heim zal willen winnen om weg te komen van de plek die rechtstreekse degradatie oplevert en gelijk te komen met OWIOS. OWIOS staat op de 11e plaats met 3 punten achterstand op de veilige 8e plaats. Hatto Heim staat net onder OWIOS met 3 punten minder. De wedstrijd in Hattem eindigde in een spectaculaire 3-3. OWIOS was de bovenliggende partij, maar Hatto Heim ging zeer effectief met de kansen om. In de slotfase boog OWIOS de achterstand van 3-1 om naar 3-3.

Als promovendus heeft Hatto Heim het moeilijk in deze 2e klasse. Het jonge Hatto Heim won 3 wedstrijden en speelde er 2 gelijk. Na de winterstop won Hatto Heim van ZAC (4-1) en speelde het gelijk tegen VSCO ’61 (2-2). Vorige week verloor Hatto Heim met 2-6 van de andere promovendus AGOVV. Na een 1-2 ruststand gaf Hatto Heim in een handvol minuten na rust volledig weg en incasseerde 3 doelpunten en was de wedstrijd gespeeld en waren de overige doelpunten voor de statistieken.

OWIOS is de kampioen in deze klasse van de gelijke spelen. Helaas voor OWIOS levert dit maar 1 punt op. OWIOS speelde na de winterstop gelijk tegen AGOVV (2-2), DESZ (2-2) en FC Horst (1-1). Tegen FC Horst stond OWIOS lange tijd voor, maar vlak voor tijd moest OWIOS de gelijkmaker incasseren. Vorige week tegen Hierden mocht OWIOS zich in de handen knijpen dat het nog maar 1-0 achter stond met rust. De 2e helft begon desastreus, maar daarna richtte OWIOS zich op en kwam terug tot 2-1. OWIOS kon niet doordrukken en creëerde geen echte kansen om aanspraak te maken op de gelijkmaker.

Een echte 6-punten duel staat er op het programma. Hatto Heim zal vechten voor één van haar laatste kansen. Maar na de gelijke spelen wil OWIOS het zoet van een overwinning weer doen smaken. Met het thuisvoordeel en de ondersteuning van de eigen supportersschare zal OWIOS de punten in Oldebroek willen houden.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd