Nieuws

Zaterdag speelt OWIOS een uitwedstrijd tegen Hierden. De wedstrijd op sportpark De Mheenzicht begint om 15.00 uur en scheidsrechter S.E. Baylis heeft de leiding over deze wedstrijd.

De 16e speelronde staat er op het programma en beide ploegen hebben nog 9 finalerondes te spelen. De belangen van beide ploegen zijn wel totaal anders. OWIOS strijd voor lijfsbehoud om met de versterkte degradatieregeling op een veilige 8e plaats te eindigen. OWIOS staat op een 10e plaats met 3 punten achterstand op ZAC, die op de 8e plaats staat. Hierden presteert boven verwachting en staat op de 2e plaats met 3 punten minder dan Batavia ’90. In de thuiswedstrijd was er van dit verschil weinig te merken. OWIOS had enkele opgelegde kansen, maar verzuimde te scoren. Vlak na rust scoorde Hierden de 1-0 en gaf dit niet meer weg.

OWIOS is op dit moment de kampioen van de gelijke spelen. In totaal werd er 5 keer gelijkgespeeld. In de laatste drie wedstrijden speelde OWIOS 3 keer gelijk. Met slechts 1 punt met een gelijkspel schiet de aansluiting naar de veilige 8e plaats nog niet op. OWIOS speelde gelijk tegen AGOVV (2-2) en DESZ (2-2). Bij AGOVV kwam OWIOS met 10 man terug en voelde het als een overwinning. Bij DESZ was OWIOS in het begin heer en meester, maar gaf het in 2 minuten weg. Vorige week speelde OWIOS gelijk tegen FC Horst. In een rommelige wedstrijd kwam OWIOS door een vrije trap op voorsprong. Het lukte OWIOS niet om de overwinning over de streep te trekken, want 10 minuten voor tijd kwam FC Horst langszij.

Vorig seizoen degradeerde Hierden uit de 1e klasse. Het begin van Hierden in de 2e klasse was niet sprankelend, maar de punten werden wel gepakt. Hierden is een team die weinig weggeeft, in de organisatie staat en zelf altijd wel een doelpunt maakt. Hierdoor heeft Hierden zich tussen de twee gedoodverfde kampioenskandidaten gevestigd. In de laatste wedstrijden won Hierden van ZAC met 2-1, maar verloor met 2-1 van IJVV. Vorige week werd AGOVV verslagen met 3-0. Op slag van rust werd het 0-1 en in de laatste minuten liep Hierden uit naar 0-3. Alle doelpunten werden gemaakt door Mark Bottenheft.

Beide ploegen hebben de punten voor hun strijd hard nodig. Voor OWIOS is het ideaal om na 3 gelijke spelen eindelijk weer eens te winnen. Met de thuiswedstrijd in het achterhoofd lijken er mogelijkheden te zijn voor OWIOS. OWIOS zal dan als collectief moeten strijden en wachten op de mogelijkheden die komen.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd