Nieuws

Voor de derde keer op rij speelde OWIOS gelijk en hield hier wederom slechts 1 punt aan over. OWIOS kwam op voorsprong door een fantastische vrije trap van aanvoerder Bennie Veldhoen, maar moest 10 minuten voor tijd de gelijkmaker incasseren. Door het gelijke spel is OWIOS niet veel opgeschoten op de stand van de ranglijst.

Het meest positieve van deze wedstrijd was dat keeper Herold Ponstein na een lange blessure, opgelopen in de 1e bekerwedstrijd dit seizoen, zijn opwachting weer kon maken in de basis van OWIOS. In een matige wedstrijd van beide kanten waren de kansen schaars. Veel spelers hadden ruzie met de bal en de strijd voltrok zich vooral op het middenveld. Na 2 minuten dacht OWIOS recht te hebben op een penalty, nadat Hendrik Uitslag duidelijk hoorbaar onderuit werd geschoffeld in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van der Veen vond het echter niets. Een scherpe vrije trap van FC Horst werd door iedereen net gemist en ging uiteindelijk net voorlangs. De actieve Erik van Haagen werd nog door Bennie Veldhoen in stelling gebracht maar zijn schot ging naast. Na ruim een half uur kreeg OWIOS een vrije trap op ruim 20 meter. Het was al weer lang geleden dat Bennie Veldhoen zijn specialiteit getoond had. Deze vrije trap schoot hij er op magistrale wijze erin en zette OWIOS op voorsprong. Vlak voor rust zette de sterk spelende Mike van ’t Oever de aanval zelf op en ontving de bal terug. Zijn volley ging echter net naast de verkeerde kant van de paal.

In de 2e helft was het spelbeeld net zo rommelig als in de 1e helft en de beide keepers hoefden weinig in actie te komen. De strijd vond plaats op het middenveld waar er hard geknokt werd voor iedere meter, maar zowel OWIOS als FC Horst waren te onrustig aan de bal. De verdediging van OWIOS stond als een huis. De klok tikte door en heel Oldebroek hoopte dat de overwinning over de streep getrokken werd. Uit één van de spaarzame kansen van FC Horst kwam toch de gelijkmaker op het scorebord. Bij een voorzet van FC Horst hadden de verdedigers van OWIOS teveel oog voor de bal om de voorzet eruit te halen, maar bij de 2e paal stond Paul van Prehn volledig vrij en kon ongehinderd tegendraads inkoppen. In de slotminuten schoot de ingevallen Andy Flier nog hard net naast het doel en even later floot scheidsrechter Van der Veen af. Voor de 3e keer op rij speelde OWIOS gelijk. In de 2e periode heeft OWIOS nog niet verloren, maar met 3 gelijke spelen levert dat slechts 3 punten op. OWIOS staat op de 10e plaats met 3 punten achterstand op de veilige 8e plaats.

Volgende week speelt OWIOS een uitwedstrijd tegen de nummer 2 Hierden. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Opstelling: Ponstein, Van ‘t Oever, Hop, M. Hoogland, Boon, A. Hoogland (69. Hamelink), Van ’t Hul, Veldhoen, Uitslag, Van Haagen, Jonker (78. Flier)

 

Scoreverloop:

’33 – 1-0 Bennie Veldhoen

’81 – 1-1 Paul van Prehn

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd