Nieuws

Tegen directe concurrent moest OWIOS de overwinning laten aan IJVV. OWIOS had het verschil moeten maken in de eerste helft, maar verzuimde om te scoren. In de 2e helft werd IJVV gevaarlijker en won op een mistig veld uiteindelijk met 2-0.

Voor beide ploegen waren de belangen op voorhand groot. Een overwinning zou beide ploegen helpen om richting de veilige plekken te gaan. OWIOS begon gehavend aan de wedstrijd waarbij Cornell Balk, Erik van Haagen, Arjen Hoogland en Arjan Boon om verschillende redenen afwezig waren. Hierdoor was er een basisplaats voor de verdienstelijk spelende Andy Flier, die doorgeschoven is vanuit de 2e selectie. De eerste kansen waren voor OWIOS. Een voorzet van Jasper Schut werd slecht weggewerkt door de verdediging van IJVV, maar Andy Flier stuitte op doelman Roy van Dijk. Even later gaf Corné Hamelink een sublieme pass op Jasper Schut en hij snelde langs zijn directe tegenstander en de stift over de keeper was van grote schoonheid, maar de bal caramboleerde via binnenkantpaal weer het veld in. Gedurende de wedstrijd namen de onderlinge irritaties toe wat de wedstrijd niet ten goede kwam en had scheidsrechter Van Beek zijn handen vol om de wedstrijd in goede banen te leiden. IJVV zakte ver in waardoor OWIOS veel de bal had, maar kon spits Hendrik Uitslag nauwelijks bereiken om gevaar te stichten voor het doel van IJVV. De eerste kans voor IJVV was na goed doorzetten van Nick Wagteveld, maar de bal ging via een carambole naast. Bij een vrije trap schampte aanvoerder Gerjon van den Berg slechts de bal met zijn hoofd. De rust werd opgezocht met een 0-0 stand.

Vlak na rust kom IJVV op een belangrijke 1-0 voorsprong. OWIOS verzuimt om de bal weg te werken en vanaf 20 meter knalt Job van den Berg de bal achter doelman Jacco van Olst en zet IJVV op de belangrijke 1-0 voorsprong. OWIOS moet hierna komen om de gelijkmaker te forceren, maar creëert weinig kansen voor het doel van Roy van Dijk. Na ruim een uur spelen staat Jacco van Olst op zijn plaats om wederom een schot van afstand onschadelijk te maken. De beste kans van OWIOS is nog een vrije trap van Jasper Schut, maar deze belandt op het dak van het doel. Een kwartier voor tijd wordt het duel in het slot gegooid door IJVV. Bij een snelle counter haalt Niels van Dijk de trekker over en zet de marge op 2. OWIOS probeert het nog wel, maar behoudens een bal die vlak voor tijd van de doellijn gehaald wordt, komt OWIOS niet. Vlak voor tijd dient OWIOS met 10 man verder te gaan. Door een bal onnodig hard naast de dug-out van IJVV te schieten kan Gerdo van ’t Hul met een 2e domme gele kaart douchen van scheidsrechter Van Beek.

Volgende week speelt OWIOS een thuiswedstrijd tegen ZAC om 14.30 uur. Wederom een belangrijke wedstrijd voor OWIOS in de strijd om handhaving.

Opstelling: Van Olst, Boer, Hop, M. Hoogland, Van ’t Oever, Van ’t Hul, Hamelink (65. Jonker), Veldhoen ©, Uitslag, Flier, Schut

Scoreverloop:

’52 – 1-0 Job van den Berg

’74 – 2-0 Niels van Dijk

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd