Nieuws

Zaterdag staat de eerste wedstrijd na de winterstop weer op het programma. OWIOS speelt as. zaterdag in IJsselmuiden tegen IJVV. De wedstrijd op sportpark Den Uithoek begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer C.M. van Beek.

Na de winterstop start de 2e seizoenshelft. Door de versterkte degradatieregeling zal de spanning wekelijks toenemen. Alle ploegen strijden om te eindigen op de plaatsen 1 tot en met 8 in de 2e klasse I. Het verschil tussen de ploegen op de plekken 4 en 11 bedraagt slechts 6 punten. Voor zowel OWIOS als IJVV is de wedstrijd van zaterdag gelijk een belangrijke wedstrijd. Beide ploegen ontlopen elkaar weinig. Het verschil is slechts 1 punt in het voordeel van OWIOS. OWIOS staat op de 9e plaats met 11 punten uit 10 wedstrijden maar met een minder doelsaldo dan AGOVV, die net boven de streep staat. IJVV staat 10e met 10 punten uit 11 wedstrijden. De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoeten was in het seizoen 2019-2020. In dat seizoen won OWIOS beide wedstrijden.

Bij IJVV zal aan het eind van het seizoen trainer Emiel Diender vertrekken en opgevolgd worden door Erwin Brem. IJVV had een moeilijk begin van de competitie. Na 6 wedstrijden had IJVV slechts 2 punten en stond onderaan. In de laatste 4 wedstrijden pakte IJVV maar liefst 8 punten. Tegen de kampioenskandidaten werd de bus geparkeerd en werd er 2 keer met 1-1 gelijkgespeeld. Daarna werd ZAC met 3-0 verslagen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd DESZ verslagen met 4-1 en leek het lek boven bij IJVV. Door de resultaten had IJVV nog graag door gevoetbald, maar stond de winterstop voor de deur.

OWIOS sloot de 1e seizoenshelft af tegen de twee kampioenskandidaten Unicum en Batavia. OWIOS kon goed partij geven en voetbalde naar haar mogelijkheden maar beide ploegen waren wel een maatje te groot. OWIOS verloor met 4-2 van Unicum en bij Batavia stond het lang 1-0, maar moest OWIOS uiteindelijk in de slotfase het hoofd buigen met 3-0. De twee wedstrijden daarvoor kon OWIOS gelukkig 6 punten bijschrijven. OWIOS won met 1-0 van WVF en in de uitwedstrijd werd in de derby VSCO ’61 verslagen met 2-0.

Beide ploegen zitten in hetzelfde schuitje en zullen er alles aan doen om te eindigen op de plekken 1 tot en met 8. De eerste stap kan zaterdag gemaakt worden door van een directe concurrent 3 punten te pakken. Het zal een spannende wedstrijd worden, want de krachtsverhoudingen zullen nihil zijn. Maar met collectieve inzet en de steun van de groen-witte supporters moeten de Greunen in staat om de punten mee te nemen naar Oldebroek.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd