Nieuws

Siemen Lindeboom (38) wordt met ingang van het nieuwe seizoen 2023-2024 de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging OWIOS. De huidige trainer van Elburger SC tekent in Oldebroek een contract voor één jaar. Van beide kanten is de ambitie uitgesproken voor een langere samenwerking. Lindeboom volgt daarmee Bülent Akar op als hoofdtrainer van OWIOS. In december jl. werd bekend dat de wegen van trainer Akar en OWIOS scheiden aan het eind van het seizoen.

 

 

 “Na vele reacties en een uitgebreide procedure denken wij met Siemen Lindeboom de juiste man binnen gehaald te hebben om de sportieve ambities de komende jaren met de selectie waar te maken bij OWIOS. Hij heeft een grote gedrevenheid voor het voetbal en heeft zich al vanaf jonge leeftijd op het trainersvak gestort. Daarnaast heeft hij oog voor meer dan alleen het 1e elftal en is hij betrokken bij de gehele vereniging”, aldus TC-voorzitter Henk Winters.

Lindeboom, woonachtig op Urk, kwam als speler jarenlang uit voor sv Urk. In totaal speelde hij 14 seizoen in het eerste van sv Urk, waarvan 8 seizoenen als aanvoerder. Naast het spelen in het eerste, trainde Lindeboom ook verschillende jeugdteams van sv Urk. Vanaf 2014 was hij 5 jaar voorzitter van de jeugdafdeling bij sv Urk en hier tevens Hoofdjeugdopleiding. In 2019 heeft Lindeboom de stap gemaakt naar het hoofdtrainerschap bij Elburger SC uitkomende in de 3e klasse.

Siemen Lindeboom: “Ik ben zeer blij om de nieuwe hoofdtrainer te worden van OWIOS. OWIOS is voor mij de ideale volgende stap in mijn carrière als trainer. Ook op Urk staat OWIOS goed aangeschreven en het is een stabiele dorpsclub die het met eigen jongens doet. Met een selectie met spelers uit verschillende leeftijdscategorieën hoop ik de supporters te kunnen vermaken met goed voetbal en strijd en er alles aan doen om te komen tot een goed resultaat. Met de club heb ik plezierige gesprekken gevoerd waarin mijn gevoel nogmaals bevestigd werd.”

 

 

 

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd