Nieuws

OWIOS heeft zich gerevancheerd van de slechte wedstrijd van vorige week tegen Be Quick ’28. Een tot op het bot gemotiveerd OWIOS won met 1-0 door een doelpunt van Jasper Schut vlak na rust. Met deze overwinning kreeg OWIOS, kijkend naar het wedstrijd beeld, wellicht teveel. Na verschillende wedstrijden waarin OWIOS te weinig kreeg, was dit een welkome opsteker. Bovenal zagen supporters weer een OWIOS dat vocht voor elke meter en zich niet bezig hield met alle randverschijnselen rondom de wedstrijd.

 

Beide ploegen hadden wat recht te zetten na de forse nederlaag van de week eerder. Zowel WVF als OWIOS hadden fors verloren. Aan het wedstrijdbeeld was te zien dat het vertrouwen bij beide ploegen een beste opdoffer had gekregen. Trainer Bülent Akar diende daarnaast nog aardig te sleutelen aan zijn basiselftal door verschillende afwezigen. Hierdoor was er een basisplaats voor Mike van ’t Oever en Jasper Schut en dat deden ze beiden zeer bekwaam. En na lang blessureleed was er weer voor het eerst een basisplaats voor good-old en aanvoerder Bennie Veldhoen.

 

Vanaf het begin waren de voorwaartsen van OWIOS een plaag voor achterhoede van WVF. Hierbij werd er al in het begin van de wedstrijd verschillende keren aan de noodrem getrokken en ontvingen enkele spelers van WVF al vroeg een gele kaart. De eerste kans was echter voor WVF maar de kopbal van Marc Peppelenbos ging over het doel. Na een kwartier had Hendrik Uitslag OWIOS op een voorsprong kunnen zetten. Een te zachte terugspeelbal werd opgepikt door Hendrik Uitslag maar zijn inzet werd nog net getoucheerd door een verdediger.

Even later was Hendrik Uitslag wederom dichtbij, maar in de kluts bleef de bal in de doelmond liggen en gooide goalie Melvin Hartenhof zich op de bal. WVF probeerde het van afstand, maar doelman Jacco van Olst kon de bal naast en over kijken. In de 38e minuut beging verdediger Tom Koenen een overtreding voor een veelbelovende aanval en ontving zijn tweede gele kaart en kon WVF de rest van de wedstrijd met 10 man verder. OWIOS zette aan en wilde gelijk het verschil maken. Een mooie pass van Jasper Schut bereikte Cornell Balk, maar hij wachtte te lang waardoor een verdediger van WVF kon ingrijpen. Op slag van rust kopte Bennie Veldhoen een corner op het doel, maar keeper Hartenhof tikte de bal onder de lat vandaan.

 

Binnen een minuut na rust kwam OWIOS toch op voorsprong. Na een steekpass liep Jasper Schut zijn directe bewaker eruit en schuin voor de goal maakte hij geen fout en zette de 1-0 op het scorebord. Cornell Balk had binnen enkele minuten de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Hij had vrije doortocht richting het vijandelijke doel, maar had niet door hoeveel ruimte hij had en draaide weer terug naar het middenveld. In het laatste half uur was niet te zien dat WVF met een mannetje minder voetbalde. OWIOS wilde alles in de hoogste versnelling uitvoeren en was veel te onrustig. Dit resulteerde in veel onnodig balverlies en liet WVF hopen op een resultaat. WVF pompte nog in de laatste minuten en hoopte dat het balletje goed zou vallen. In de counter probeerde OWIOS de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar kreeg dit niet voor elkaar Hierdoor bleef het spannend tot het eind. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter haalde heel Oldebroek opgelucht adem en waren de drie punten binnen. Na een rumoerige week streed OWIOS voor elke meter, hield zich niet bezig met alle randzaken en vocht zich collectief naar de drie punten. Een mooie en belangrijke opsteker naar de gemeentelijke derby van volgende week tegen VSCO ’61 in Oosterwolde.

 

De wedstrijd van volgende week tegen VSCO ’61 begint om 14.30 uur.

 

Opstelling: Van Olst, Van ’t Oever, Boer, M. Hoogland (71. Hamelink), A. Hoogland, Van ‘t Hul, Van Haagen, Veldhoen ©, Uitslag, Balk, Schut (71. Jonker)

 

Scoreverloop:

’46 – 1-0 Jasper Schut

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd