Nieuws

OWIOS speelt as. zaterdag tegen WVF uit Westenholte. De wedstrijd op het eigen sportpark Bovenmolen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter E.J.H. de Gier.

 

Beide ploegen gingen vorige week stevig onderuit en verloren met duidelijke cijfers. Zaterdag is de herkansing om dit te herstellen, maar zal er door beide ploegen wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. De afgelopen 6 seizoen bivakkeerde WVF in die andere 2e klasse (H). Afgelopen jaar eindigde WVF in de middenmoot op de 6e plek. OWIOS zat de laatste jaren voornamelijk in de 2e klasse G en eindigde OWIOS hier op de 7e plaats. De laatste keer dat beide ploegen elkaar hebben ontmoet in Oldebroek in competitieverband was in de 1e klasse in het seizoen 2013-2014. WVF trok hier toen aan het langste eind.

 

WVF staat in het huidige seizoen in de grote middenmoot met 9 punten uit 7 wedstrijden op de 7e plaats. WVF versloeg DESZ en ZAC en het speelde gelijk tegen VSCO ’61, Unicum en IJVV. Het verloor van titelkandidaat Batavia ’90 en vorige week verrassend met ruime cijfers met 4-0 van AGOVV. AGOVV kwam in de 1e helft op een 1-0 voorsprong en in de 2e helft gooide WVF het – volgens de berichten – volledig weg en verloor met 4-0.

 

OWIOS staat nog aan de verkeerde kant van de streep met 5 punten uit 6 wedstrijden. OWIOS won van AGOVV en speelde gelijk tegen DESZ en Hatto Heim. Het verloor van FC Horst, Hierden en vorige week van Be Quick ’28. Het eerste half uur kwam OWIOS in deze wedstrijd goed mee, maar daarna nam Be Quick ’28 het heft in handen. Het lukte OWIOS niet om de bakens te verzetten. Het was teveel bezig met alle randverschijnselen en dan wordt de energie gelegd in de verkeerde dingen. OWIOS verloor terecht met 3-0.

 

Om uit de gevarenzone te komen zal OWIOS de punten in Oldebroek moeten houden. Dan zal OWIOS aansluiten bij de middenmoot. Dat kan alleen als men weer als collectief strijdt en zich alleen bezig houdt met het eigen voetbal. WVF zal echter ook de nare smaak van vorige week willen wegspoelen. Het beloofd een spannende pot te worden, waar beide ploegen hopen om drie punten te pakken.

 

Voor aanvang van de wedstrijd wordt er 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van ons Erelid Kor van ’t Hul.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd