Nieuws

OWIOS speelt as. zaterdag in de competitie wederom een uitwedstrijd en ditmaal tegen Be Quick ’28 uit Zwolle. De wedstrijd op het stadionplein begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B. Leeflang.

 

Het laatste seizoen dat beide ploegen elkaar ontmoetten in de competitie was in het seizoen 2019-2020. In Oldebroek won OWIOS met 3-2 en in Zwolle pakte Be Quick ’28 nipt de overwinning met 2-1. Een jaar later in het seizoen 2020-2021 waren beide tot elkaar veroordeeld in de beker. In Zwolle trok Be Quick ’28 aan het langste eind. Ook dit jaar lijken beide ploegen aan elkaar gewaagd te zijn en zijn op de ranglijst vlak bij elkaar te vinden. Zowel Be Quick ’28 als OWIOS hebben 5 punten behaald. Al heeft Be Quick ’28 reeds een wedstrijd meer gespeeld. OWIOS staat op plek 10 en Be Quick ’28 op plek 11.

 

Vorig seizoen eindigde Be Quick ’28 als 2e in de 2e klasse H. Met een jonge ploeg werd er veel gescoord en incasseerde het ook aardig wat tegendoelpunten. Dit seizoen loopt het iets stoever en wellicht inherent aan een jongen ploeg. In 6 wedstrijden behaalde Be Quick ’28 5 punten. Daarbij heeft Be Quick ’28 al wel de kampioenskandidaten (Unicum en Batavia ’90) gehad. In de openingswedstrijd werd met 5-2 gewonnen van VSCO ’61. Werd er nog verloren van ZAC. De laatste twee wedstrijden werd er twee keer gelijkgespeeld. Tegen IJVV werd het 2-2 en vorige week tegen AGOVV werd het 3-3. Na een half uur stond Be Quick ’28 met 3-0 voor en leek de wedstrijd gespeeld, maar in de slotminuut kreeg Be Quick ’28 een domper te verwerken en moest de gelijkmaker toestaan.

 

OWIOS had vorig weekend een vrij weekend. In 5 wedstrijden heeft OWIOS ook 5 punten gepakt. Door een oneven aantal in de competitie was vrij. De wedstrijd tegen Hatto Heim van twee weken geleden eindigde eveneens in een 3-3 gelijkspel. OWIOS stond al snel achter met 2-0, maar toonde veerkracht. Diep in blessuretijd werd de dik verdiende gelijkmaker op het scorebord gezet. OWIOS won van AGOVV met 3-1 en speelde nog gelijk tegen DESZ (1-1). OWIOS verloor van FC Horst en Hierden. In deze wedstrijden was het manco bij OWIOS dat er voldoende kansen gecreëerd werden, maar deze werden niet benut.

 

Voor beide ploegen wordt dit een belangrijke wedstrijd om de aansluiting te behouden met de middenmoot voor handhaving. Zowel Be Quick ’28 als OWIOS zullen het gevoel hebben dat ze in de laatste wedstrijd met het gelijkspel te weinig hebben gekregen. Deze zaterdag zullen de ploegen dat willen rechtzetten en de punten in de tas stoppen.

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd