Nieuws

OWIOS speelt haar laatste poulewedstrijd van de beker uit tegen 1e klasser Nunspeet. De wedstrijd op sportpark De Wiltsangh begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter E.J.T. Stienezen.

In deze poule valt dit weekend de beslissing welke twee clubs doorgaan naar de knock-out fase. Donderdagavond hebben VSCO en Epe al hun laatste bekerwedstrijd in deze bekerpoule gespeeld. Hierdoor weten zowel OWIOS als Nunspeet welk resultaat ze nodig hebben om zich te kwalificeren voor de knock-out fase. Beide ploegen komen hiervoor nog in aanmerking. Een gelijkspel zou voor beiden voldoende zijn, maar in deze derby zullen beide partijen voor een overwinning gaan om met een goed gevoel de competitie in te gaan.

 

De voorbereiding van Nunspeet loopt nog wisselvallig. In de oefenwedstrijden won Nunspeet met 3-2 van Lunteren, maar verloor het met 2-0 van FC Horst en 1-0 van NSC Nijkerk. In de beker speelde Nunspeet met 1-1 gelijk tegen mede 1e klasser sv Epe met 1-1. Vorige week versloeg het VSCO ’61 met 2-0. Vlak voor het einde werd de wedstrijd definitief over de streep getrokken. Trainer Lukas Hoekman heeft vorig seizoen afscheid moeten nemen van enkele geroutineerde krachten en zal druk bezig zijn om een nieuw team te smeden die weer hoge ogen kan gooien in de 1e klasse.

 

OWIOS is de voorbereiding goed gestart. Al komt OWIOS elke week zwaardere tegenstanders tegen. In de voorbereiding sloot OWIOS de Veluwecup winnend af door te winnen van sv ’t Harde, DSV ’61 en Elburgers SC. OWIOS speelde in de eerste bekerwedstrijd de gemeentelijk derby tegen VSCO ’61 en won deze overtuigend met 3-0. Tegen sv Epe speelde OWIOS met 1-1 gelijk. De spelers van Epe vonden elkaar wat makkelijker, maar qua kansen ging het gelijk op. OWIOS kwam op een 1-0 achterstand, maar 10 minuten voor tijd kopte Marco Schreurs de gelijkmaker tegen de touwen.

 

Bij elke volgende wedstrijd krijgt OWIOS een iets zwaardere tegenstander en dat lijkt tegen Nunspeet ook weer zo te zijn. Beide ploegen zullen willen winnen om een vervolg te kunnen geven aan het bekertoernooi en om met een goed gevoel de competitie in te gaan.

 

Stand bekerpoule:

        

  1. 1) Epe                 3-5 (+1)
  2. 2) OWIOS           2-4 (+3)
  3. 3) Nunspeet        2-4 (+2)
  4. 4) VSCO ’61        3-0 (-6)

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd