Nieuws

Het seizoen 2022-2023 staat bijna voor de deur. OWIOS heeft nog verschillende openstaande vacatures. Om het wederom een succesvol seizoen te laten worden, zijn we nog op zoek naar verschillende vrijwilligers om deze in te vullen. Vele handen maken licht werk en dit maakt het ook behapbaar voor de overige vrijwilligers. Draag je OWIOS een warm hart toe en/of ben je op zoek naar een zinvol tijdverdrijf, schroom dan niet om contact op te nemen met Jacko van den Bosch (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 – 20 42 34 66) of Leonard Visscher (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 – 44 93 23 47). Ken je iemand waarvoor deze functies interessant zou zijn, attendeer ze dan hierop. Indien je het samen met iemand anders zou willen doen, schroom dan ook niet om contact op te nemen. Graag komen we met jou in contact.

 

Kledingcommissie

Bij de start van het seizoen zorgt de kledingcommissie ervoor dat alle jeugdleden en trainers de beschikking krijgen over het juiste tenue, trainingspak en tas. Aan het eind van het seizoen worden deze kledingstukken weer ingenomen. Het kledingpakket is toch een visitekaartje van onze vereniging. Gedurende het seizoen kunnen er enkele wijzigingen plaatsvinden. Met de Startdag zullen Anja Eibrink en Janine van Loo nog de uitreiking voor hun rekening nemen, maar daarna zwaaien ze af. Welke vader, moeder of opa en oma of supporter zou dit willen oppakken?

 

Leider OWIOS 1

Voor het nieuwe seizoen is OWIOS 1 nog op zoek een leider. Na verschillende jaren wil Edwin Hoogland op de zaterdagen de handen meer vrij hebben om ook van zijn andere hobby te genieten, maar ook zijn andere kinderen te zien sporten. Wil jij hand- en spandiensten verrichten voor het 1e elftal en onderdeel vormen van ons vlaggenschip? Graag horen we het om er komend seizoen een succesvol jaar van te maken.

 

Leiders/trainers Jeugd

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar we zijn nog op zoek naar een aantal functies binnen de jeugdafdeling:

 

2 Pupillen trainers woensdag

De pupillen trainer is onderdeel van een groep trainers en deze groep doen de training gezamenlijk onder leiding van een coördinator. Er wordt in 2 blokken getraind, nl. vanaf 16.00 uur en vanaf 17:15 uur. Als je de mogelijkheid hebt om maar 1 blok te kunnen trainen, dan mag dat natuurlijk ook.

 

Trainer/Coach individuele elftallen

  • JO13-2 Trainer/Coach

 

  • JO14-1 Trainer/Coach voor de maandag of dinsdag

 

  • JO15-2G Trainer/Coach en Leider

 

  • JO17-2 Trainer Coach

 

De trainer geeft 2 keer in de week het team één uur training en coacht het team op de zaterdag. Hij of zij zorgt voor de voetbaltechnische zaken van het team en wordt daarbij ondersteund door HJO Dick Kroon en de jeugdcoördinator. De leider zorgt voor alle andere zaken rond het team als het maken van rijschema’s, uitgifte van kleding, beheren app-groep, etc. Hierbij is er ondersteuning van de jeugdcommissie.

Uiteraard kan je een functie van trainer of leider ook met z’n tweeën invullen om zo de tijdsbelasting en verplichting te delen. De trainingsdagen en tijden zijn in overleg in te vullen.

 

Programmablad

Bij elke thuiswedstrijd van OWIOS 1 is er een programmablad in elkaar gezet. De afgelopen 6 seizoen heeft Jan-Willem van ’t Oever dit voor zijn rekening genomen. Na 6 jaar wil hij het graag doorgeven aan de volgende vrijwilliger. Komend jaar zijn er 12 thuiswedstrijden waarbij een programmablad in elkaar gezet zou moeten worden. Het voorwoord en de informatie van de jeugd worden aangeleverd. Ben jij degene die alle bezoekers informeert over de stand van zaken? Laat het ons weten!

 

Grensrechter/ assisstent-grensrechter OWIOS 2

Na 10 jaar Henk Winters staat OWIOS 2 komend jaar onder leiding van William Winter. Afgelopen seizoen was Gerrit-Jan Rens grensrechter, maar hij gaat komend seizoen de opleiding van scheidsrechter volgen en dient op zaterdagen wedstrijden te fluiten voor de KNVB. Om William Winter een goede start te geven zijn we nog op zoek naar de opvolger van Gerrit-Jan Rens. Help jij de jongens van OWIOS 2 uit de brand?

 

Wedstrijdsecretaris(sen)

Voor de senioren zijn we nog op zoek naar een wedstrijdsecretaris. De wedstrijssecretaris regelt de oefenwedstrijden en de scheidsrechter van de senioren. Op dit moment is de functie gesplitst in de prestatie-elftallen (OWIOS 1 en 2) en de overige senioren. Bij de prestatie-elftallen neemt Gerrit-Jan Nagelhout dit al jarenlang voor zijn rekening, maar zou het graag willen overdagen aan de volgende generatie. Voor de lagere senioren neemt Leonard Visscher dit sinds drie seizoenen voor zijn rekening, maar wil dit graag naast zijn bestuursfunctie afstoten. Ben jij de nieuwe generatie?

Ook voor de jeugd zoeken we een wedstrijdsecretaris. De wedstrijdsecretaris regelt de scheidsrechters voor de wedstrijden van alle jeugdelftallen. Graag komen we met jou in contact.

Jeugdcoördinator Junioren

De jeugdcoördinator Junioren ondersteunt de Hoofd Jeugdopleiding (HJO) Dick Kroon bij het reilen en zeilen van de elftalen JO19 tm JO15. Dit betreft met name teams overstijgende vraagstukken wat betreft spelers doorschuiven, afstaan, etc. In overleg met HJO en de trainers wordt dit opgepakt . De afgelopen jaren heeft Arnold van ’t Oever dit uitgevoerd. Maar aangezien zoon Mike al enkele jaren bij de senioren voetbalt, wordt het tijd dat iemand anders dit oppakt.

 

Groenploeg

Sportpark Bovenmolen wordt geheel onderhouden door vrijwilligers en dat is ook te zien. Het Wembley van de Veluwe ligt er altijd perfect bij en levert OWIOS vele complimenten op. Mocht je onderdeel willen zijn van deze Groenploeg en een dagdeel in de 1 a 2 weken beschikbaar zijn dan horen we het graag.

 

Scheidsrechters jeugd en senioren
Elke zaterdag worden er bij de OWIOS gemiddeld tussen de 10 wedstrijden gespeeld (vanaf JO13) waarbij er een verenigingsscheidsrechter aangesteld dient te worden. Deze wedstrijden worden over het algemeen gefloten door een vaste groep vrijwillige scheidsrechters. Helaas is deze groep de laatste jaren wat kleiner geworden, waardoor het aantal scheidsrechters te klein wordt. Over één ding zijn we het allemaal eens: zonder scheidsrechter is er geen voetbal! Nu is het voor ons scheidsrechterskorps, en daarmee ook voor de hele vereniging, tijd om het korps uit te breiden. Wij doen dan ook een oproep om je aan te melden als scheidsrechter.

Natuurlijk kun je je ook aanmelden als je maar 1x per maand wilt fluiten. Daarmee zijn we al heel blij. Ook is het mogelijk om je te laten opleiden tot vereniging scheidsrechter. Deze cursus wordt verzorgd door de KNVB en de kosten neemt OWIOS voor haar rekening.

 

Kantineploeg

Waar we altijd mensen kunnen gebruiken is in het centrum van onze vereniging:de kantine. Hier ontmoeten de mensen elkaar en onder het genot van een hapje en een drankje vindt het sociale gebeuren plaats in ons clubhuis. Zou je minimaal een dagdeel in de maand een kantinedienst willen draaien dan worden we graag op de hoogte gebracht.

 

Voor de functie van penningsmeester van onze mooie voetbalvereniging zijn we in een vergevorderd stadium met een potentiële kandidaat. Onze hoop is gevestigd dat we binnen afzienbare tijd deze zeer belangrijke vacature kunnen invullen.

Mocht je op een andere functie of op een andere manier OWIOS een warm hart toedragen dan horen we dat graag. De gehele vereniging OWIOS draait op vrijwilligers en elk klein dingetje op het sportpark of binnen de vereniging wordt belangeloos door iemand gedaan. Het is niet vanzelfsprekend dat elke zaterdag alles weer geregeld is dat er door iedereen weer gevoetbald kan worden. Er is elke week, maand, seizoen weer veel werk te verzetten en laten we met elkaar ervoor zorgen dat het belangrijke wiel van onze vereniging blijft draaien. Op deze manier kan iedereen komend seizoen optimaal genieten en kan OWIOS vitaal het nieuwe seizoen in.

 

Met groen-witte groet,

 

Bestuur OWIOS

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd