Nieuws

OWIOS speelt dinsdagavond voor de competitie de uitwedstrijd tegen Valleivogels uit Scherpenzeel. De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A. Willems.

Valleivogels is op dit moment the best of the rest. Valleivogels staat op de 5e plaats na de 4 kampioenskandidaten van deze competitie. Valleivogels heeft 33 punten uit 21 wedstrijden. OWIOS heeft 5 punten minder en heeft in totaal 28 punten. Met nog 5 wedstrijden te gaan heeft OWIOS 10 punten voorsprong op de 12e plaats, die recht geeft op nacompetitie voor handhaving in de 2e klasse. De wedstrijd in Oldebroek was een waar voetbalgevecht en eindigde in een 2-1 overwinning voor Valleivogels. OWIOS had de betere kansen, maar Valleivogels nam de punten mee.

 

In de laatste 5 wedstrijden trof Valleivogels de vier kampioenskandidaten. Van Unicum werd gewonnen, tegen Veensche Boys werd gelijk gespeeld en ASV Dronten was met 2-0 te sterk. Tussendoor werd er in een hete derby met 3-2 gewonnen van Lunteren. Afgelopen zaterdag was Batavia ’90 met 5-1 duidelijk te sterk. Valleivogels kwam nog op een 1-0 voorsprong, maar Batavia ’90 schakelde een tandje bij en liep met rust uit naar 3-1 en uiteindelijk verloor Valleivogels met 5-1.

 

OWIOS laat in de laatste wedstrijden toch de punten liggen. In de derby tegen VSCO ’61 was OWIOS de bovenliggende partij, maar stond uiteindelijk wel met lege handen. Van Batavia ’90 verloor OWIOS met 2-1, maar de aansluitingstreffer viel pas in blessuretijd. Afgelopen zaterdag speelde OWIOS op een zeer moeilijk bespeelbaar veld met 1-1 gelijk bij rode lantaarndrager sv Lelystad ’67. Op het harde veld was het moeilijk voetballen en na een uur kwam OWIOS eindelijk op voorsprong. In plaats van de voorsprong uit te bouwen stond 2 minuten later het alweer gelijk. Ondanks kansen aan beide zijden werd er niet meer gescoord.

 

Valleivogels heeft nog een punt nodig om definitief veilig te zijn en OWIOS nog enkele punten. Beide ploegen zullen de laatste wedstrijden van het seizoen niet meer de druk willen voelen van het moeten halen van de punten. Zowel Valleivogels als OWIOS zijn aan elkaar gewaagd, maar zullen zelf de punten willen bijschrijven aan het totaal. Voor OWIOS zal het nieuwe kunstgrasveld in Scherpenzeel een stuk beter voetballen dan het onbespeelbare veld in Lelystad. Hiermee kan OWIOS revanche nemen op zichzelf.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd