Nieuws

Zaterdag speelt OWIOS wederom tegen een ploeg uit Lelystad en dit keer tegen sv Lelystad ’67. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G.H. Steen.

 

Vorige week kwam kampioenskandidaat Batavia ’90 uit Lelystad op bezoek en dit weekend gaat OWIOS naar Lelystad op bezoek bij de rode lantaarndrager sv Lelystad ’67. Lelystad ’67 heeft een zwaar jaar achter de rug en staat op de laatste plaats met slechts 3 punten. Het doek voor sv Lelystad ’67 lijkt bijna definitief gevallen te zijn met nog 6 wedstrijden te gaan en 9 punten achterstand op een nacompetitieplek om  rechtstreekse degradatie te ontlopen. OWIOS staat op een keurige 8e plaats met 27 punten. OWIOS heeft 10 punten voorsprong op de plek die voor nacompetitie in aanmerking komt. Met een overwinning tegen Lelystad ‘67 kan OWIOS een grote stap zetten om zich definitief veilig te spelen. De thuiswedstrijd tussen OWIOS en sv Lelystad ’67 eindigde in een 4-1 overwinning voor OWIOS. OWIOS kwam nog wel achter, maar enkele minuten later maakte OWIOS al gelijk. In de 2e helft trok OWIOS de winst naar zich toe.

 

Bij sv Lelystad ’67 lijkt het geloof in een goede afloop de laatste weken verdwenen te zijn. Begin april werd er tegen kampioenskandidaat Batavia ’90, maar nipt met 2-1 verloren. Het broze vertrouwen lijkt hier een opdoffer gekregen te hebben. De 3 wedstrijden erna eindigden in zware nederlagen. Van ASV Dronten werd met 10-0 verloren. VRC was met 4-0 te sterken vorige week werd de wedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat OVC ’85 ook met 10-0 verloren.

 

Na twee nederlagen zal OWIOS weer punten willen bijschrijven. Na enkele overwinningen kon OWIOS 2 weken geen punten bijschrijven en zag de subtop langzaam weglopen. In de derby tegen VSCO ’61 moest OWIOS ongelukkig de punten in Oosterwolde laten en vorige week tegen kampioenskandidaat Batavia ’90 kon OWIOS geen potten breken. De aansluitingstreffer in blessuretijd was te laat om Batavia ’90 nog echt in de problemen te brengen.

 

Sv Lelystad ’67 zal vrijuit voetballen en geen druk meer ervaren voor handhaving. Voor OWIOS zit hierin gelijk het gevaar dat men scherp en geconcentreerd zal moeten beginnen. Afhankelijk van de andere resultaten kan OWIOS met een overwinning op minimaal 12 punten komen van een plek onder de streep. Met dan nog 5 wedstrijden kan OWIOS zich gaan richten op een mooie eindklassering.

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd