Nieuws

Na een mooie reeks van vijf ongeslagen wedstrijden, heeft OWIOS 2 afgelopen zaterdag voor het eerst sinds bijna twee maanden weer eens verloren. In en tegen Dronten ging de ploeg van Henk Winters met 2-0 onderuit.

 
Een wedstrijd vol belangen, zo schreven we afgelopen vrijdag in de voorbeschouwing. Want bij winst zou OWIOS over ASVD heengaan en de koppositie overnemen. Bij verlies zou het de koploper haast definitief uit het oog verliezen, wetende dat zij nog een wedstrijd tegoed hebben. Door personele problemen moest trainer Winters her en der flink spelers shoppen. Maar na een belletje hier en een belletje daar vond Winters toch 16 namen terug op het wedstrijdformulier. Onder andere sterren uit de gloriejaren Chris van de Poll en Patrick Schoeber waren niet te beroerd de mannen van 2 te ondersteunen.
 
Dan de wedstrijd. De eerste helft was zeer gelijkwaardig. Alhoewel ASVD meer balbezit had, creëerde het weinig kansen. De Oldebroekse defensie stond sterk. Het duurde ook meer dan een kwartier voor het eerste gevaar zich afspeelde voor het doel van Van de Poll. Na een mooie aanval werd een 1-op-1-sitautie door hem onschadelijk gemaakt. OWIOS beet zich vast in de tegenstander en het harde werken leverde na ongeveer een half uur spelen meerdere grote kansen op. Eerst was het Jarno Spronk die een lage corner bijna verwerkte tot doelpunt. Zijn inzet werd al grabbelend gekeerd door de keeper.
 
Niet veel later werd Bultman weggestuurd. Hij schoot hard in, maar de keeper kon er nog net een handje tegenaanzetten, waardoor de bal in het zijnet vloog. Uit de daaropvolgende corner opnieuw gevaar. De wederom grabbelende keeper liet de bal los, waarna een lob van Richard Schoeber van de lijn gekopt werd. De rebound van Jonker werd ook van de lijn gehaald door een Drontense schouder. Binnen een paar minuten was het diezelfde Jonker die opdook voor de keeper, via een steekpass van Bultman. Zijn inzet met links ontbrak echter aan kracht om het de keeper moeilijk te maken. En tja, als je het doelpunt zelf niet maakt… Na 44 minuten kwam OWIOS dan ook op achterstand. Een indraaiende vrije trap werd weg gebokst door Van de Poll, maar met veel geluk kwam de afvallende bal precies voor de Drontense aanvoerder die de bal hard en laag inschoot. En zo gingen de groen-witten na gewoon een goede eerste helft enigszins teleurgesteld rusten.
 
Na rust probeerde OWIOS met alles wat het had een gelijkmaker te forceren. Echter had het al zoveel energie in die eerste helft gelegd, dat het er de tweede helft niet meer aan te pas kwam. Dronten had daarentegen meer over en creëerde veel verschillende mogelijkheden. Na 20 minuten in de tweede helft werd het dan ook 2-0. OWIOS zette daar nog één kans tegenover: Korenberg verlengde de bal met een teen net over de lat, waardoor de aansluiting vlak voor tijd helaas niet gevonden werd. Jammer maar helaas! Na de wedstrijd stond er gelukkig nog een koud biertje klaar bij trainer Winters in de achtertuin. Zo wonnen we toch een beetje allemaalπŸ˜‰ Een ieder die toch nog even mee deed afgelopen zaterdag, enorm bedankt! Ook een woord van dank aan Henk en Trea voor de gastvrijheid achteraf!
 
Volgende week eindelijk weer een thuiswedstrijd. We trappen om 12.30 af tegen DVS’33 2 uit Ermelo. Graag tot dan!
 
πŸ”œ 7/5 DVS'33 2
πŸ•œ 12.30 uur
πŸ“ Sportpark Bovenmolen

#OverWinnenIsOnsStreven

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd