Nieuws

Het is OWIOS 2 afgelopen zaterdag weer niet gelukt de punten op de Bovenmolen te houden. In de wedstrijd met AVW’66 werd geflatteerd met 0-3 verloren. OWIOS had veelal de bal, creëerde ook zeker de kansen wel, maar werd keihard afgestraft op persoonlijke fouten.

 
De wedstrijd begon eigenlijk zoals die de gehele 90 minuten zou verlopen: OWIOS de bal, AVW diep ingezakt met 11 man op eigen helft. In de eerste paar minuten leverde dit balbezit OWIOS geen kansen op. Na een minuut of tien kreeg het echter wel de deksel op de neus. Slordig balverlies leidde tot een corner die tot overmaat van ramp meteen werd raakgekopt door een geheel vrijstaande speler van AVW. Een hard gelag, maar de Oldebroekers lieten het er niet bij zitten en meteen volgden er kansen. Direct vanaf de aftrap kwam Jasper Schut gevaarlijk naar binnen: hij trof met een hard laag schot de keeper. Even later was het diezelfde schut die met een harde voorzet net niet de vrijstaande Richard Schoeber kon bereiken.
 
Schoeber kreeg daarna wel de kans op de 1-1. Een mooie steekbal van Julian ten Hove kon net niet goed verlengd worden door Schoeber. Oog-in-oog met de doelman hobbelde de bal naast. Na deze kansen bracht OWIOS zichzelf verder in de problemen. Een balletje breed achterin werd niet goed aangenomen en belandde voor de voeten van de Westenvoortse spits. Een koud kunstje: 0-2… In de rest van de eerste helft bleef OWIOS veel in balbezit, maar deed het er gewoon te weinig mee.
 
In de tweede helft bleef het spel hetzelfde, al kreeg OWIOS wel meer kansen. Zo raakte het twee keer de paal, werd een doelpunt van Mike van ’t Oever afgekeurd, kon Patrick Schoeber net niet bij een bal die ter nauwer nood van de lijn werd gehaald en was het Boyd Potappel die de bal uit de kluts niet achter de doelman van AVW kreeg. In de tegenstoot ontstond er natuurlijk ruimte voor AVW. Hier maakten zij dan ook dankbaar gebruik voor. Echter was het twee keer Jacco van Olst die reddend moest optreden. Daarna greep de doelman ook nog op prachtige wijze een penalty. Helaas kon hij niet voorkomen dat AVW nog één keer kon scoren uit de counter, waardoor de eindstand op 0-3 werd bepaald.
 
Veel balbezit, genoeg kansen en zelf in het mes lopen. Kortom: gewoon een baalwedstrijd! Eentje waarvan je dacht dat je die al tegen Zeewolde had gespeeld, maar blijkbaar speel je die vaker dan één keer per seizoen… Na het verlies blijft OWIOS wel op een derde plek staan. Het zou zaterdag eigenlijk tegen Go Ahead Kampen spelen in een vriendschappelijk duel. Deze zal echter geen doorgang vinden door de bekende reden. Over twee weken staat in principe de wedstrijd om plek twee op het programma tegen ASVD. Maargoed, waarschijnlijk zal die ook niet doorgaan. We zullen zien.
 
๐Ÿ”œ 11/12 asv Dronten 2 (onder voorbehoud)
๐Ÿ•œ 14.30 uur
๐Ÿ“ Sportpark Bovenmolen

#OverWinnenIsOnsStreven

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd