Nieuws

Aanstaande zaterdag speelt OWIOS wederom een thuiswedstrijd op sportpark Bovenmolen tegen ASV Dronten. Helaas zal dit weer zonder publiek zijn. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter N.P. Henon. OWIOS is nog aan het kijken voor een live-uitzending.

 

OWIOS en ASV Dronten zijn elkaar in het verleden verschillende keren tegen gekomen. Het is echter alweer 9 jaar geleden in het seizoen 2012-2013 dat beide ploegen voor het laatst bij elkaar in de competitie zaten. In Oldebroek werd het 3-1 voor OWIOS door onder andere een doelpunt van Bennie Veldhoen. In Dronten won OWIOS nipt met 2-1. In het huidige seizoen is alles anders en heeft ASV Dronten de ambitie om zo snel mogelijk hogerop te komen.

 

ASV Dronten begon zeer voortvarend aan de competitie. Bij de openingswedstrijd werd mede titelkandidaat Unicum gedecideerd met 5-0 verslagen. Na 4 wedstrijden had de ploeg uit Dronten nog de maximale score. Daarna brak er een mindere periode aan. In de kraker tegen Veensche Boys verloor ASV Dronten met 3-0. Vervolgens werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen VSCO ’61. Daarna werd er verloren van VRC met 2-1. In de laatste twee wedstrijden lijkt ASV Dronten het lek weer boven te hebben. In de bekerwedstrijd werd 1e klasser KHC met 2-3 verslagen en vorige week versloeg Dronten, toch verrassend, topfavoriet Batavia ’90 met 2-1. Hierdoor staat ASV Dronten op de 3e plaats met 16 punten uit 8 wedstrijden.

 

OWIOS staat op de 8e plaats met 12 punten uit 8 wedstrijden. OWIOS begon zeer voorspoedig aan het seizoen, maar in de laatste 3 wedstrijden laat OWIOS onnodig de punten liggen. Vorige week in de gemeentelijk derby tegen VSCO ’61 was OWIOS de bovenliggende partij, gaf geen kans weg maar kon geen gat in de gele muur vinden. Een dubieuze strafschop besliste uiteindelijk de derby en kon OWIOS 0 punten bijschrijven. Tegen zowel Renswoude als VRC verspeelde OWIOS in de slotminuut de overwinningen. Renswoude kwam in de 90e minuut op gelijke hoogte door een strafschop. Diep in blessuretijd kreeg OWIOS alsnog de kans om de overwinning binnen te slepen, maar de strafschop werd gemist.

 

OWIOS zal zich willen revancheren voor het onnodige puntverlies de afgelopen weken, maar vooral de onverdiende nederlaag in de derby van zich af willen spelen. ASV Dronten zal de goede serie met in ieder geval één wedstrijd willen verlengen om aansluiting te houden bij de koplopers. Het beloofd dan ook een spannende wedstrijd te worden. OWIOS zal er alles aan doen om de punten in Oldebroek te houden om op deze manier aansluiting te houden met de subtop.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd