Nieuws

Aanstaande zaterdag staat de derby tussen OWIOS en VSCO op het programma. Een derby die live uitgezonden zal worden door LOCO TV om  te zorgen dat de aanloop naar het sportpark beperkt wordt en iedereen de gelegenheid heeft om de wedstrijd te bekijken. De wedstrijd begint op het normale tijdstip van 14.30 uur en staat onder leiding van de heer T.T. van der Velden.

 

Een derby is niet alleen voor de spelers om naar uit te kijken, maar zeker ook voor de supporters. Deze gemeentelijke derby zal dan anders zijn dan de voorgaande derby’s zonder de grote trouwe aanhang van beide clubs. Gelukkig is LOCO TV aanwezig en zendt zij de wedstrijd live uit, zodat alle supporters er toch bij kunnen zijn. Zowel OWIOS als VSCO doen het boven verwachting in deze competitie. OWIOS staat op de 6e plaats met 12 punten uit 7 wedstrijden. VSCO staat op de 9e plaats met 8 punten uit 7 wedstrijden. De laatste wedstrijd tussen beide ploegen was de laatste wedstrijd van het afgebroken seizoen 2019-2020. Door een penalty in de 90e minuut won OWIOS met 1-0.

 

VSCO is de koning van de gelijke spelen in deze nog prille competitie. VSCO speelde maar liefst 5 keer gelijk. Daarnaast won VSCO pas 1 keer deze competitie, maar aan de andere kant verloor het ook pas 1 keer in de voorgaande speelronde. In Oosterwolde was Valleivogels met 2-1 te sterk. In het laatste kwartier scoorde Valleivogels twee keer en in blessuretijd redde VSCO nog de spreekwoordelijke eer. Afgelopen zaterdag speelde VSCO nog voor de beker en plaatste zich knap voor de volgende ronde door met 3-1 te winnen van KCVO.

 

Ondanks de goede klassering met een 6e plaats deed OWIOS zichzelf de laatste twee wedstrijden toch tekort. In blessuretijd werd twee keer een overwinning weggegeven en speelde OWIOS dus twee keer gelijk. Na een rode kaart aan het einde van de wedstrijd verspeelde OWIOS tegen VRC de overwinning in de laatste minuut en speelde 1-1. Tegen Renswoude kreeg OWIOS in de 90e minuut een penalty tegen en daarna verzuimde OWIOS om alsnog de overwinning te pakken door een gemiste strafschop diep in blessuretijd. Ook deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1.

 

Deze derby is onderdeel van een competitie in de competitie van wie is de sterkste in de gemeente Oldebroek. Het verleden, de stand op de ranglijst telt zaterdag allemaal niet meer. Laten we hopen dat na de moeizame, voorgaande seizoenen beide ploegen vrij uit kunnen spelen in deze derby en er een fantastische wedstrijd van maken. Op deze manier kan iedereen toch genieten van een wedstrijd in deze donkere tijden.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd