Nieuws

Na de zeperd van vorige week is het OWIOS 2 gelukt drie punten over te houden aan de wedstrijd tegen Zwart Wit ’63. In Harderwijk keek OWIOS vrijwel de gehele wedstrijd aan tegen een 1-0 achterstand. Het venijn zat het echter in de staart. Door 2 late doelpunten wist groen-wit de overwinning toch veilig te stellen. Door de overwinning sluiten de Oldebroekers weer keurig aan bij de top.

 
Dat het een lastige wedstrijd zou worden, werd na de aftrap meteen al duidelijk. OWIOS had veelal de bal, Zwart Wit zakte in en liet het spel op zich afkomen. En OWIOS had het daar lastig mee. Het speelde wat slordig en door het fysieke, compacte spel van de Harderwijkers kon OWIOS het balbezit niet uitdrukken in doelkansen. Sterker nog, binnen het kwartier kwam de Oldenbroekse formatie alweer op achterstand. Knullig balverlies leidde tot een ingooi op een meter of 20 van de achterlijn. De lange inworp werd doorgekopt door de boomlange spits en werd vervolgens niet goed genoeg verwerkt door Oldebroekse zijde. De bal stuiterde op de 16 en met een prachtige volley werd doelman Van Olst verschalkt.
 
Na de 1-0 bleef het spelbeeld hetzelfde. OWIOS de bal, Zwart Wit in de controle. OWIOS kwam er echter niet doorheen. Op wat afstandsschoten en kansrijke corners na, kreeg het team van Henk Winters dan ook geen grote kansen. Zwart Wit stelde daar zelf overigens ook weinig tegenover. De Harderwijkers kwamen er niet of nauwelijks uit en leverden de bal vaak snel weer in. Uit een corner kreeg het nog één goede kans toen een kopbal van diezelfde spits net naast het doel verdween.
 
In de tweede helft bleef het knokken. OWIOS was zichzelf niet. Het bleef slordig, maar opgeven was er niet bij. En die vechtlust resulteerde ook in een aantal kansen. Waar het eerst Mike van ’t Oever was die de bal oog in oog met de keeper net niet op de vrijstaande Bultman kon afleggen, was het daarna Erik-Jan Korenberg die vanuit een vrije trap de bal net niet kon verlengen op goal. Vervolgens was het Bultman die dichtbij de gelijkmaker was: zijn vrije trap op de rand van de zestien werd ter nauwer nood uit de benedenhoek geranseld door de Harderwijker doelman.
 
OWIOS bleef druk zetten en vijf minuten voor tijd was daar eindelijk de beloning: Via de kluts kwam de bal aan de rechterkant voor de voeten van de opgekomen Nick Bastiaan. Hij gaf hard en laag voor op Van ’t Oever, die bij de eerste paal de bal met de buitenkant van de voet achter de doelman schoot. Maar de koek was nog niet op, want binnen no-time konden de Oldebroekers weer juichen. Een aanval, precies gelijk aan die van de 1-1, maar dan aan de linkerkant. Rick Stouwdam kreeg de bal mee in de loop, zette hard voor en weer was het Van ’t Oever die hem bij de eerste paal met zijn buitenkant verlengde en zo kon scoren. Zwart Wit probeerde het daarna nog wel met een aantal lange ballen. Echter was het keer op keer de fantastisch ingevallen Boyd Potappel die het spel van de Harderwijkers onschadelijk maakte. In de laatste minuut kreeg Bultman nog de uitgelezen mogelijkheid de wedstrijd te beslissen. Zijn schot werd echter gepareerd door de keeper. Gelukkig kwamen de Oldebroekers daarna niet meer in gevaar.
 
Het resultaat? Een zwaarbevochten, maar mooie overwinning voor OWIOS 2 dat daardoor weer op gelijke hoogte is gekomen met koploper Zeewolde. Zeewolde speelde echter wel een wedstrijd minder. Volgende week gaan de mannen van Henk Winters op bezoek in Ermelo. Dan is DVS’33 2 de tegenstander.
 
๐Ÿ”œ 20/11 DVS'33 2
๐Ÿ•œ 15.00 uur
๐Ÿ“ Sportpark DVS'33 Ermelo

#OverWinnenIsOnsStreven

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd