Nieuws

OWIOS speelde tegen titelkandidaat Veensche Boys met 2-2 gelijk. Vooraf zou OWIOS getekend hebben voor dit resultaat, maar er had meer ingezeten. Grote man bij OWIOS was Corné Hamelink die twee doelpunten voor zijn rekening nam.

 

De eerste helft was OWIOS de bovenliggende partij en draaide Veensche Boys de duimschroeven aan. Al na 5 minuten had de verdediging van Veensche Boys grote moeite op een inzet van Iwan Eleveld. In de tegenaanval was het Yannick Bouw maar zijn kopbal werd geblokt door Dennis de Boer. Na tien minuten viel Erik van Haagen geblesseerd uit en kwam de tactische wissel van trainer Bülent Akar met Corné Hamelink. Vijf minuten later stond Hamelink op het scorebord. Een werkelijk fantastische aanval van de rechterkant naar de linkerkant, zette Hamelink vrij in de as van het veld. Hij ontving de bal en met zijn linker krulde hij de bal fantastisch in de kruising en voor de sterk keepende Jordy Deckers was er geen grijpen aan. Even later was het weer Hamelink, maar zijn inzet van te zacht om keeper Deckers te verontrusten. Ook Iwan Eleveld schoot in deze periode net over. Na een half uur werd Veensche Boys gevaarlijk. Een lage voorzet van Tom van Donselaar, maar deze werd knap gepakt door keeper Herold Ponstein. Even later ging een afstandsschot van Veensche Boys langs de goede kant van de paal voor OWIOS. Vlak voor rust hield keeper Deckers in de wedstrijd. Na een individuele actie krulde Iwan Eleveld de bal prachtig richting het doel, maar met de vingertoppen toucheerde hij de bal en deze ging rakelings voorlangs.

 

In de 2e helft kwam bij Veensche Boys Julian Buitenhuis in het veld. Hij was een handenbinder en Dennis de Boer had zijn handen vol aan hem. In deze helft nam Veensche Boys meer het initiatief. Al na 2 minuten schoot hij Veensche Boys langszij; 1-1. Enkele minuten later had OWIOS het antwoord al weer klaar. Een splijtende pass van Mike Bastiaan bereikte Corné Hamelink en hij rondde bekwaam af en zette OWIOS op voorsprong. Vlak hierna zette Florian Jonker met een 1-2 Iwan Eleveld vrij, maar zijn inzet op het doel werd geblokt door een verdediger. Daarna kreeg Veensche Boys enkele mogelijkheden, maar het centrum van OWIOS met Marco Hoogland en Robin Hop stond sterk te verdedigen en gaven topscoorder Yannick Bouw in deze wedstrijd geen kans. Tien minuten voor tijd had OWIOS de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. De ingevallen Jasper Schut snelde aan de linkerkant richting het doel van Veensche Boys met nog één verdediger en Hendrik Uitslag naast zich. Op het moment van spelen gleed hij uit en was de kans weg voor OWIOS. Tot overmaat van ramp resulteerde de snelle tegenaanval van Veensche Boys in een doelpunt. Een voorzet van Buitenhuis werd binnengetikt door Mohammed Nouri; 2-2. In de eerst volgende aanval zou Hendrik Uitslag OWIOS bijna weer op voorsprong zetten, maar met de voeten redde keeper Deckers. In de laatste 10 minuten golfde het spel op en neer, maar gescoord werd er niet meer. Al met al een terechte uitslag, maar op basis van de betere kansen voor OWIOS knaagde het gevoel dat er meer ingezeten had.

 

Volgende week speelt OWIOS de uitwedstrijd tegen OVC ’85 uit Oosterbeek. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.

 

Opstelling: Ponstein, De Boer, Hoogland ©, Hop, Boon,  Bastiaan, Van ’t Hul, Van Haagen (11. Hamelink), Jonker (66. Schut), Uitslag, Eleveld

 

Scoreverloop:

’17 – 1-0 Corné Hamelink

’47 – 1-1 Julian Buitenhuis

’53 – 2-1 Corné Hamelink

’78 – 2-2 Mohammed Nouri

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd