Nieuws

In het vorige seizoen, waarbij Corona nog volop beperkingen gaf, heeft OWIOS de basisschool jeugd de mogelijkheid geboden om zonder enige verplichting een middag-training te volgen. Dit allemaal om onze jeugd sport en ontspanning te kunnen bieden en dit allemaal onder leiding van trainers van OWIOS. De belangstelling hiervoor was groot en hierbij rees de vraag: waarom zullen we dit niet structureel aanbieden? Kinderen zitten veel, bewegen minder en bewegen eenzijdiger. Hierdoor ontstaat een minder goed ontwikkelde motoriek en de kans op blessures neemt toe. Door een gevarieerd aanbod van sport en spel aan te bieden kunnen we dit tegen gaan en neemt het plezier in bewegen ook toe.

 

OWIOS en Frix Crosstherapie uit Elburg hebben daarom de handen ineengeslagen en hebben samen een programma opgesteld en de samenwerking met SPORTAKKOORD OLDEBROEK gezocht. De trainingen staan onder begeleiding van een professionele bewegingswetenschapper en fysiotherapeut en zullen gegeven worden op basis van het ASM (Athletic Skills Model) .Het ASM is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd ontwikkelingsmodel en het is voor alle sporten. Op deze manier kunnen we een kwalitatief breed aanbod brengen voor een veelzijdige motorische ontwikkeling. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier!

 

Onze doelstelling is dan ook om alle jeugd van 7 tot 12 jaar uit Oldebroek in beweging te krijgen en hierdoor een positieve bijdrage te leveren aan hun gezondheid.

Het programma is toegankelijk voor alle jeugd van 7 tot 12 jaar. Je hoeft geen lid van OWIOS of Frix te zijn en er zijn ook geen kosten aan verbonden.  Je bent welkom op donderdag middag op sportpark “Bovenmolen” om 15:10. De training is 15:15 tot 16:15.

 

Kom in beweging!

 

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd