Nieuws

OWIOS 2 heeft een punt overgehouden aan de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. In en tegen Hierden speelden de Oldebroekers met 2-2 gelijk. En daar moest heel wat werk voor verzet worden, want groen-wit knokte zich terug van een vroege 2-0 achterstand.

Een zonnetje, een graad of 16, windstil… Afgelopen zaterdag was een prachtige voetbaldag met alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal mét resultaat. Met een 1-4 overwinning op zak uit de eerste wedstrijd, hadden de mannen van Henk Winters ook het volste vertrouwen in dat laatste. Maar zo goed als de intenties waren, zo slecht begon het team aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap was het namelijk meteen raak voor Hierden: een afvallende bal werd opgevangen door het Hierdense middenveld, met één steekbal werd de volledige defensie van OWIOS opengereten en voordat de eerste minuut om was bolde het netje aan de verkeerde kant.

Het voordeel van een snel tegendoelpunt? Je hebt nog tijd zat. En met die intentie speelde OWIOS ook, want voetballend was er niks mis met het spel. Een paar speldenprikjes resulteerden echter niet in de gelijkmaker. In tegendeel: in de 10e minuut werd het zelfs 2-0 voor Hierden. In een snelle counter werd de Hierdense spits diep gestuurd. Hij nam de bal prachtig aan en schoot de bal nog mooier vanuit de volley achter keeper van Olst. En het was diezelfde Van Olst die de mannen bij de les riep ‘Er is nog niets verloren’. En natuurlijk, dat was het ook niet. Maar een flinke opdoffer was het zeker.

Ondanks die opdoffer bleef OWIOS toch lekker voetballen. Dat resulteerde ook meteen in enkele kansen via schotjes van Bultman en Hamelink. Het vizier stond echter nog niet op scherp. Na een half uur spelen was het dan toch raak: Arjen Hoogland stuurde Niek Bultman diep met een fantastische steekpass. De bal viel precies tussen hem en de uitkomende keeper. Met zijn linker duwde hij de bal vanaf de punt van de 16 onder de keeper door over de doellijn. 2-1. Na de aansluitingstreffer bleef OWIOS aandringen. Ondanks grote kansen voor Van ’t Oever die van dichtbij overschoot en opnieuw Bultman die oog in oog faalde met de doelman, gingen de Oldebroekers met een achterstand rusten.

Na rust pakte OWIOS het meteen goed op. De druk op de Hierdense defensie bleef groot en binnen 5 minuten stond de gelijkmaker op het bord. Van Weeghel rukte op aan de linker kant, passeerde twee tegenstanders en gaf hard voor. Een ogenschijnlijke makkelijke bal werd slecht verwerkt door de doelman. Van ’t Oever was er als de kippen bij en schoot de rebound onberispelijk raak. OWIOS nam daarna geen genoegen met de 2-2 en kwam zelfs op een 2-3 voorsprong. Nadat Van ’t Oever de bal één-op-één tegen de doelman aanschoot, was het Stouwdam die uit de rebound binnenschoot. Maar toen gebeurde er iets geks. De scheids zag de doelman op de grond liggen, waarbij hij dacht dat diezelfde doelman in het gezicht was geraakt door een speler. Of dat dan een teamgenoot of een OWIOS-speler was, blijft een raadsel. Hij besloot de goal dan ook af te keuren, omdat er sprake was van een hoofdblessure. Onbegrijpelijk, aangezien hij door liet spelen tot de goal viel.

Na dit voorval zakte OWIOS iets in en besloot het wat zekerheid in te bouwen. Hierdoor kon Hierden nog een aantal keer gevaarlijk doorkomen. Een aantal corners en vrije trappen resulteerden echter niet in grote kansen, tot de laatste minuut. Vanuit een afgeslagen corner kreeg Hierden nog een levensgrote kans. Echter belandde het schot op de paal waardoor het 2-2 bleef. Al met al een prima uitslag, aangezien het na 10 minuten al 2-0 stond.

Volgende week speelt OWIOS een oefenwedstrijd tegen vaste oefenpartner IJVV 2 uit IJsselmuiden. In Oldebroek wordt om 12.30 uur afgetrapt. Tot dan!

๐Ÿ”œ 16/10 IJVV 2
๐Ÿ•œ 12.30 uur
๐Ÿ“ Sportpark Bovenmolen

#OverWinnenIsOnsStreven

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd