Nieuws

In Lelystad verloor OWIOS met 2-0 van een knap spelend Batavia ‘90. OWIOS kon de schade beperken tot twee doelpunten en Batavia ’90 pakte verdiend de drie punten.

 

Het eerste kwartier werd OWIOS volledig overlopen door Batavia ’90. OWIOS probeerde van alles, maar het elftal van Batavia zit knap in elkaar. Met verschillende spelers, die van een hoger niveau komen, zal Batavia één van de kampioenskandidaten zijn voor dit seizoen. Door corona zit men helaas nog in de 2e klasse. Ondanks een afgekeurd doelpunt en twee grote kansen stond het na een kwartier nog 0-0 op het scorebord. Als het doelpunt maar uitbleef, kon OWIOS wellicht groeien in de wedstrijd. Maa r in de 23e minuut was daar toch de 1-0. Al viel deze wel ongelukkig voor OWIOS. Een corner van Mohammed Hammou viel in één keer binnen en gaf Batavia de gewenste voorsprong. Drie minuten later werd de voorsprong verdubbeld en was Yousof Tohki die vrij kon binnenkoppen en zette Batavia ’90 op een 2-0 voorsprong. OWIOS werkte heel hard voor elkaar, maar ondanks dat was Batavia ’90 toch in staat om continu de vrije man te vinden. Voor rust raakte Batavia ’90 nog twee keer het houtwerk. De enige kans voor OWIOS was 5 minuten voor rust. Hendrik Uitslag legde terug op Erik van Haagen, maar zijn inzet was te slap om de keeper te verrassen.

 

In de tweede helft kon OWIOS iets meer weerstand geven, maar tot grote kansen leidde dit niet. Ook Batavia ’90 kon niet zoals in de 1e helft de stempel op de wedstrijd drukken en kon de verdediging van OWIOS vaak tijdig ingrijpen. Door hard te werken hield OWIOS de gelederen achterin gesloten en hoopte op een uitval. Verder dan enkele speldenprikken kwam OWIOS niet. Al met al een verdiende nederlaag, maar tegen zo’n sterke tegenstander absoluut geen schande.

 

Volgende week speelt OWIOS op het eigen sportpark Bovenmolen tegen de andere kampioenskandidaat Veensche Boys. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

Opstelling: Ponstein, De Boer (61. Vorsselman), Hoogland ©, Hop, Boon,  Bastiaan, Van ’t Hul (71. Arjen Hoogland), Van Haagen, Jonker, Uitslag, Eleveld (46. Schut)

 

Scoreverloop:

’23 – 1-0 Mohammed Hammou

’26 – 2-0 Yousof Tohki

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd