Nieuws

OWIOS heeft een vliegende seizoenstart en wint ook haar tweede wedstrijd in de competitie. Op het eigen sportpark Bovenmolen werd Lunteren verslagen met 2-1. Voor rust verzuimde OWIOS om op een verdiende voorsprong te komen, maar na rust na OWIOS afstand en kon 3 punten bijschrijven.

 

Het eerste kwartier verscheen OWIOS al verschillende keren gevaarlijk voor doelman Nicky Groeneveld. Na 5 minuten moest Groeneveld al naar de bovenhoek zweven om een inzet van Florian Jonker, na een voorzet van Iwan Eleveld die in de 1e helft een plaag was voor zijn directe tegenstander. Enkele minuten later was Eleveld er weer vandoor en gaf goed voor, maar de inzet van OWIOS werd tot twee keer toe gesmoord in een mêlee van benen. Even later werd een vrije trap van Hendrik Uitslag met moeite tot corner verwerkt door Groeneveld. Na een half uur was er een eerste kans voor Lunteren. Op een lage corner werd er over gestapt en Max Degenaar kon vrij inschieten, maar doelman Herold Ponstein redde bekwaam. De laatste mogelijkheid was weer voor OWIOS, maar met links schoot Florian Jonker de bal over.

 

Na rust kwam het spel op de wagen. Binnen twee minuten kwam OWIOS op voorsprong. Hendrik Uitslag werd de diepte ingestuurd en zijn voorzet, wordt hoog in het doel geschoten door Mike Bastiaan. Enkele minuten later verdubbelt OWIOS al de voorsprong. Dennis de Boer stapt goed in en stoomt op richting het doel van Lunteren. Met een steekpass bereikt hij Hendrik Uitslag die OWIOS knap op 2-0 schiet. Lang kon OWIOS hier niet van genieten. Binnen een minuut lag de bal in het doel van OWIOS. Een voorzet werd in de lange hoek gekopt door Isha Hughan en gaf Lunteren weer hoop op een goed resultaat. Lunteren probeerde het wel, maar was met name afhankelijk dat de bal een keer goed viel. De verdediging van OWIOS stond als een huis. OWIOS bleef de bovenliggende partij, maar verzuimde om het definitief over de streep te trekken. Vijf minuten voor tijd gaf de ingevallen Jasper Schut de bal op een presenteerblaadje aan Hendrik Uitslag, maar zijn inzet ging voorlangs. Na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter O’Niel af voor de wedstrijd en kon OWIOS weer 3 belangrijke punten bijschrijven en staat 6 punten boven Lunteren.

 

Volgende week speelt OWIOS tegen Batavia ’90 in Lelystad. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

 

Opstelling: Ponstein, De Boer, Hoogland ©, Hop, Boon,  Bastiaan, Van ’t Hul, Van Haagen, Jonker (80. Schut), Uitslag, Eleveld

 

Scoreverloop:

’47 – 1-0 Mike Bastiaan

’55 – 2-0 Hendrik Uitslag

’56 – 2-1 Isha Hughan

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd