Nieuws

OWIOS speelt zaterdag haar eerste competitiewedstrijd van dit nieuwe seizoen in Westervoort tegen AVW ’66. De wedstrijd zal beginnen om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. Delsink.

 

Het seizoen gaat eindelijk daadwerkelijk beginnen. Laten we hopen dat na 2 onvolledige seizoenen er dit seizoen een volledige competitie gespeeld kan worden. De laatste officiële competitiewedstrijd was van 10 oktober 2020. Het betrof een wedstrijd zonder publiek tegen – jawel – AVW ’66. In de slotminuten verloor OWIOS onverdiend met 3-2. Na bijna een jaar stil gelegen te hebben, gaat het dan zaterdag eindelijk weer beginnen.

In de beker heeft AVW ’66 zich geplaatst voor de volgende ronde. AVW ’66 won met 2-1 van Spero en 4-1 van FC Jeugd. Beide zijn zondag 2e klassers. AVW ’66 verloor van zaterdag 1e klasser DTS’35 Ede met 2-0. Door deze uitslagen plaatste AVW ’66 zich zelfs als groepswinnaar voor de volgende ronde.

 

De voorbereiding laat zien dat OWIOS de stijgende lijn te pakken heeft. Helaas was dit net niet genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Op doelsaldo werd OWIOS afgetroefd. Afgelopen zaterdag stond OWIOS tot de 90e minuut voor met 1-0 tegen 1e klasser Hierden, maar in blessuretijd maakte Hierden de gelijkmaker en was OWIOS afhankelijk van het onderlinge resultaat van WSV en Schalkhaar. Bij een gelijkspel waren beide clubs door en een gelijkspel was uiteindelijk dan ook de eindstand. OWIOS won in de beker verdiend van Schalkhaar en verloor van een goed WSV. Tegen Hierden legde OWIOS een goede wedstrijd op de mat, maar kon helaas de overwinning niet binnenhalen. Het vertoonde spel in het bekertoernooi en de ontwikkeling van enkele spelers geeft vertrouwen voor de competitie.

 

Beide ploegen hebben de afgelopen jaren elkaar het vuur aan de schenen gelegd. In de seizoen 13-14 en 14-15 werd er met 2-2 gelijkgespeeld. In de seizoenen 17-18 en 18-19 werd het in spannende wedstrijden 0-0. Vorig seizoen werd het beslissende doelpunt vlak voor tijd gemaakt en verloor OWIOS met 3-2. De wedstrijd van as. zaterdag is een mooie revanche voor die nederlaag om de competitie te starten met een overwinning. Zoals bekend zal AVW ’66 strijden om de punten in Westervoort te houden. Het beloofd dan ook weer een spannende zaterdagmiddag te worden tussen beide ploegen.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd