Nieuws
Afgelopen voorjaar heeft OWIOS met succes het traject van verlenging van de certificering van haar jeugdopleiding door de KNVB afgelegd. Per september mag OWIOS opnieuw de status ‘Lokale jeugdopleiding’ dragen en behoort hiermee tot een selectieve groep clubs die deze status mogen voeren en zelfs hebben mogen verlengen.
 
Aan het behalen van dit certificaat ging een intensief traject vooraf, samen met het sportadvies bureau NMC Bright hebben we in het voorjaar het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB doorlopen. De jeugdopleiding is op 65 punten doorgelicht en beoordeeld. Voorbeelden hiervan zijn beleid en bestuur, opleidingsvisie, het technisch kader, ontwikkelkansen voor jeugdspelers en trainingsprogramma’s’.
 
Omdat OWIOS voor een verlenging van de certificering ging, zijn de eisen aangescherpt, maar ondanks dat hebben we het certificaat behaald. Als Hoofd Jeugdopleiding heeft Dick Kroon als coördinator van dit project, hier heel veel tijd aan besteed om dit mooie resultaat te behalen, dit uiteraard met de inzet van vele vrijwilligers. Zeker een groot compliment waard.
 
Door de Coronacrisis was de uitreiking uitgesteld, maar nu we weer voetballen was  Ab van der Velde namens de KNVB aanwezig om het certificaat aan Dick Kroon te overhandigen en merkte daarbij op :
OWIOS heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt met een fijne groep mensen. Er is een prima invulling gegeven aan een aantal voorwaarden voor veel voetbalplezier- en ontwikkeling. Een mooie basis en uitdaging om jullie beleid ook optimaal op het veld proberen te krijgen, 
 
Voor OWIOS belangrijk om de bevestiging te krijgen dat we als jeugdopleiding op de goede weg zijn en natuurlijk ook te zien dat er nog veel te doen is. Met z’n allen kunnen we daar hard aan werken om het ook op het veld zichtbaar te maken. Een basis om op verder te bouwen.
 
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd