Nieuws

Op een zonnig sportpark Bovenmolen was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen om half drie tegen Unicum Lelystad een feit. Al gauw was het duidelijk dat Unicum in elke linie over veel kwaliteit beschikte. 

 

De eerste 20 minuten was het Unicum dat het spel dicteerde. OWIOS kon alleen maar tegenhouden. Het was wachten op een doelpunt voor de gasten uit Lelystad. Na 30 minuten is het Unicum dat op voorsprong komt, een goede actie over links wordt door een OWIOS verdediger in eigen doel getikt. In de 39ste minuut is het 0-2 voor Unicum. Een prachtige solo van Willem Jelle Bos, waar drie spelers het nakijken hebben, scoort hij beheerst. In de 44ste minuut is het Hendrik Uitslag die doorbreekt en gevloerd wordt, maar scheidsrechter Kaya uit Kampen wuift het weg.

Direct na rust had OWIOS de kans op 1-2. Het is Erik van Haagen die alleen op keeper Milan Leibrandt afgaat, prima inschiet, maar Leibrandt redt uitstekend. De wedstrijd speelt zich vooral op het middenveld af met zo nu en dan een kans voor beide teams. OWIOS probeerde het wel en Unicum geloofde het in deze fase van de wedstrijd wel. In de 65ste minuut wordt het toch nog weer een leuke wedstrijd voor de iets meer dan tweehonderd aanwezige toeschouwers. Cornell Balk komt in het veld voor de moegestreden Mike van ‘t Oever. Met de snelle Balk is OWIOS veel gevaarlijker. Na zeventig minuten voetbal komt Florian Jonker in het veld voor Hendrik Uitslag. Over en weer komt er meer ruimte, Unicum miste een aantal kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar de uitstekend keepende Jacco van Olst hield de tweede helft zijn doel schoon. OWIOS krijgt ook diverse mogelijkheden om te scoren. Het is Mike Bastiaan die de 1-2 in de 88e minuut op het scorebord weet te zetten. Dit is ook meteen de eindstand.

 

Volgende week speelt OWIOS uit tegen v.v. Renswoude, aanvang 14.30uur.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd