Nieuws

In de eerste officiële wedstrijd, na bijna een half jaar, trekt OWIOS aan het langste eind en verslaat sv Epe met 2-1. In een gelijk opgaande wedstrijd was de ruststand 1-1 en trok OWIOS in de 2e helft de overwinning over de eindstreep.

 

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte voor 6 trouwe leden van OWIOS die in de afgelopen periode overleden zijn. Na het eerste fluitsignaal was duidelijk te zien dat beide ploegen nog in de voorbereiding zaten en dit voor velen de eerste volledige wedstrijd zou worden. Dit kwam het spelbeeld niet ten goede, maar dit werd gecompenseerd door een grote inzet.

 

De eerste grote kans van dichtbij na enkele minuten was voor Epe, maar van dichtbij hield doelman Jacco van Olst zijn doel schoon. Vervolgens hadden zowel Cornell Balk als Erik van Haagen het vizier niet scherp staan toen ze op avontuur gestuurd werden en naast mikten. Na 18 minuten kwam Epe op voorsprong. Na goed werk legde Lars Krijgsman vanaf de achterlijn terug en voor spits Stefan Lokhorst  was het een koud kunstje om de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Even later werd uit het niets Dennis de Boer in de hoek van de 16 ondersteboven gelopen en kon aanvoerder Bennie Veldhoen aanleggen voor de penalty en de stand gelijk trekken.

 

In de tweede helft golfde het spel op en neer, maar kreeg OWIOS iets meer kansen. Beide ploegen hadden het vizier echter niet op scherp staan. Een kwartier voor tijd viel daar toch de verlossende treffer. Cornell Balk werd weggestuurd en maakte oog-in-oog met de keeper geen fout. Daarna verzuimde OWIOS om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zowel Dickhof als Bastiaan kregen alleen voor de keeper de bal niet langs de keeper. Ook Epe kreeg vlak voor tijd nog een beste kans, maar na een mooie actie schoot Lokhorst ruim voorlangs. In blessuretijd kwam OWIOS nog goed weg, nadat de bal aan de goede kant van de paal over de achterlijn caramboleerde. OWIOS hield echter stand en heeft de 1e overwinning van dit seizoen te pakken.

 

De andere wedstrijd in deze bekerpoule Dos Kampen tegen Be Quick ’28 wordt as. dinsdagavond gespeeld. Dos Kampen had zaterdag bekerverplichting in de grote KNVB-beker en won na strafschoppen van EVV en is door naar de volgende ronde.

 

Volgende week speelt OWIOS uit tegen Be Quick ’28 uit Zwolle en de wedstrijd begint om 14.30 uur. 

 

Opstelling: Van Olst, De Boer (53. Van ’t Hul), Hoogland, Veldhoen©, Boon, Hamelink, Van Haagen, Van ’t Oever(46. M. Bastiaan), Stouwdam (88. A. Hoogland), Jonker (53. Dickhof), Balk

 

Scoreverloop:

’18 – 0-1 Stefan Lokhorst

’29 – 1-1 Bennie Veldhoen (pen.)

’90 – 2-1 Cornell Balk

 

NB: 1 minuut stilte gehouden voor Jan Willem Koele, Jaap van Olst, Dick ten Hove, Bertus Kroes, Willem den Besten en Arno van ‘t Hul

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd