Nieuws

In deze bijzondere tijden gaat ook het besturen van onze vereniging door. Er zijn weleens betere tijden geweest. Maandag 6 april jl. hadden we voor het eerst in de 95-jarige historie van OWIOS een digitale bestuursvergadering. De notulen doornemend van de vergadering van 2 maart, bleek dat we er toen nog totaal geen weet van hadden wat ons te wachten stond. Het corona-virus heeft dan ook zeer snel een enorme impact op onze vereniging en het verenigingsleven. De vereniging staat zowel letterlijk als figuurlijk stil. Wat leek het toch altijd heel normaal om bij elkaar te komen, elkaar een hand te geven, een schouderklop te geven of gezellig vlak bij elkaar te zitten. Hopelijk komen die tijden snel weer, want juist dat is toch wel de kern van onze vereniging. De belangrijkste agendapunten van deze bijzondere bestuursvergadering waren dan ook de impact van de corona-maatregelen op onze vereniging en tevens daarmee samenhangend de voorbereiding op het seizoen 2020-2021.

 

Saamhorigheid

De afgelopen weken ontkwamen we niet aan berichten van verschillende ziektes en overlijdens binnen onze vereniging. Het bleef OWIOS helaas niet bespaard. Het valt ons daarnaast zwaar om bij een overlijden niet ons ‘normale’ medeleven te kunnen tonen, zoals we altijd gewend zijn bij OWIOS. Op een moment dat het kan, zullen we hier zeker nog op een respectvolle manier aandacht aan geven.

Aan de andere kant zien we ook dat deze crisis met name op onze ouderen een enorme impact heeft. Daarom is besloten om alle leden van 70 jaar en ouder een klein presentje te laten brengen door de spelers van OWIOS 1. Een kleine moeite, maar wellicht een groot gebaar. Er zal nagedacht worden of er nog andere kleine activiteiten georganiseerd kunnen worden. Laten we met elkaar naar elkaar omkijken. Een telefoontje is voor ons allemaal een kleine moeite. Met elkaar, voor elkaar!!

 

Financieel

De financiële impact op onze vereniging is enorm. Onze vaste lasten lopen gewoon door, terwijl de inkomstenstroom fors daalt. Met name onze belangrijkste inkomstenbron in onze beste maanden, de kantine-inkomsten, zijn volledig weggevallen sinds 14 maart. Daarnaast missen we ook overige inkomsten van de bingo, entree, acties, etc.. De gehouden vleesactie is nog een grote uitdaging voor onze activiteitencommissie. Tevens mist onze supportersvereniging belangrijke inkomsten met de thuiswedstrijden van OWIOS 1.

Op de korte termijn zullen we de hand op de knip zetten en zoveel mogelijk besparen wat mogelijk is. Wellicht zullen we binnenkort nog de hulp inroepen van onze leden, om voorraad op te kopen van onze kantine. Daarnaast volgen we alle ontwikkelingen van financiële steunmaatregelen van de landelijke overheid, gemeente Oldebroek en KNVB. De eerste aanvraag is reeds ingediend.

Al deze activiteiten zullen echter niet voldoende zijn om het tekort aan bovenstaande inkomsten te dichten. We ontkomen er dan ook niet aan om toch de contributie van het laatste kwartaal van dit seizoen te gaan heffen eind april. De vereniging is van ons allemaal en samen zullen we de lasten moeten dragen. We hebben wel gemeend om het laatste kwartaal niet het wasgeld te innen. Alleen de contributie zal dus afgeschreven worden. Mocht je door de corona-crisis toch in financiële nood zijn gekomen en de contributie niet kunnen betalen, neem dan contact op met onze secretaris (Jolanda Sellis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Laten we met elkaar zorgen dat de financiële impact zo klein mogelijk is en we aan alle verplichtingen kunnen voldoen. Mochten jullie zelf ideeën hebben, schroom niet om het bestuur aan te spreken.

Accommodatie

Toen bleek dat de maatregelen verlengd werden tot minimaal 28 april, hebben we het groot onderhoud van ons sportpark meteen laten uitvoeren. Normaliter vindt het groot onderhoud plaats in de zomerperiode. Door het naar voren te halen zijn alle velden vanaf half mei weer volledig bespeelbaar, mocht de overheid de maatregelen versoepelen. Te alle tijde zullen wij echter de maatregelen van de overheid/RIVM volgen.

Toernooien

Vooralsnog zijn de toernooien die in juni gepland staan nog niet afgelast. Zowel de voorbereiding als de animo voor deelname staan natuurlijk de afgelopen weken op een laag pitje . Voor verdere activiteiten zal gewacht worden op de maatregelen die de overheid zal aankondigen op 21 april as. Afhankelijk van wat hier gecommuniceerd zal worden, zal er een beter beeld zijn over de volksgezondheid en of de toernooien wel of niet door kunnen gaan in juni. Dit zal dan nog gecommuniceerd worden.

Sponsoren

We zien dat de corona-crisis een grote impact heeft op een groot gedeelte van onze sponsoren. Van het ene op het andere moment staat ook hun leven totaal op de kop. De sponsorcommissie zal nadenken hoe we zoveel mogelijk kunnen meedenken met onze sponsoren. Maar bovenal geldt ook hier dat we moeten blijven kopen bij onze lokale bedrijven. Juist nu in deze moeilijke tijd, moeten we hen ondersteunen. Wees loyaal en koop lokaal.

Technische Commissie

Ondanks de huidige problematiek werkt de Technische Commissie achter de schermen hard door om voor het nieuwe seizoen alles goed voor elkaar te hebben met trainers, leiders en teamindelingen. Veel functies voor komend seizoen zijn reeds ingevuld en binnenkort zal dit gecommuniceerd worden via onze eigen media.

 

Deze periode is voor ons allemaal nieuw en wijzigingen volgden elkaar op in hoog tempo. Ons sportieve, maar ook sociale leven staat ineens stil. We wensen iedereen heel veel kracht en sterkte in deze moeilijke omstandigheden. Hopelijk zien we elkaar snel weer op ons sportpark.

 

Bestuur OWIOS

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd