Nieuws
Beste OWIOS-ers, 
We beleven vreemde, onzekere en ook verdrietige tijden. Het coronavirus heeft ons dagelijkse leven (en dus ook bij OWIOS) volledig op z’n kop gezet. Gezondheid en veiligheid staan voorop en ook als club nemen wij hierin onze verantwoordelijkheid. We hopen dat het goed met je en je naasten gaat. Degenen die van dichtbij Corona meegemaakt hebben of meemaken wensen we heel veel sterkte. Naar aanleiding van de persconferentie die het kabinet dinsdag jl heeft gehouden, willen wij je graag op de hoogte brengen van een aantal nieuwe besluiten die door het kabinet en later de KNVB zijn genomen. 
 
Streep door Amateurvoetbal, geen eindstanden 
De KNVB meldde deze week dat er geen amateurvoetbal meer plaatsvindt dit voetbalseizoen en dat de ranglijsten van de competities komen te vervallen. Er is namelijk besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn (ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld). Dit betekent voor sommige van onze elftallen die op kampioenskoers lagen, op sportief gebied een teleurstelling en voor andere elftallen die wat minder presteerden, een herkansing. OWIOS staat echter volledig achter het besluit van de KNVB, gezondheid gaat boven alles. 
 
Sportpark Bovenmolen 
Het kabinet heeft dinsdag ook laten weten dat alle geldende maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus in ieder geval worden verlengd tot en met 28 april. Door de verlenging van de maatregelen blijft ons sportpark in ieder geval tot en met deze datum gesloten. De mogelijkheid bestaat dat er na 28 april wel weer getraind mag worden. Mocht de situatie het toelaten en het verantwoord zijn om dit te doen, dan zullen de trainingen op een nader te benoemen tijdstip hervat worden. Deze periode zal dan als overbruggingsperiode en voorbereiding op het nieuwe seizoen gelden. Nogmaals, dit is onder voorbehoud. Indien het kabinet besluit om de maatregelen wederom te verlengen, zal dat ook voor alle activiteiten binnen OWIOS gelden. 
 
Alle natuurgrasvelden zijn ondertussen in groot onderhoud en weer door gezaaid. De verwachting is met het aankomende mooie weer dat deze weer bespeelbaar zijn rond half mei. 
 
Gevolgen OWIOS
Natuurlijk heeft het sluiten van het Sportpark ook een nadelig effect op de financiën van OWIOS. Denk alleen maar aan het mislopen van de kantineomzet. Het bestuur is druk bezig om alle financieelle effecten in beeld te krijgen. Hierover wordt maandagavond vergaderd. 
 
Na 28 april 
Voetbal speelt een belangrijke (bij)rol in het leven van ons allen, maar veiligheid en gezondheid gaan voor alles. Mocht in Nederland de overheidsmaatregelen worden afgeschaald en we weer veilig kunnen voetballen, dan zullen we bekijken of het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden tot de mogelijkheden behoren. 
 
Heel veel sterkte deze periode. Denk om jezelf en je naasten en volg de RIVM- en andere adviezen goed op. 
 
Samen komen wij deze tijd door en hopelijk zien we elkaar weer snel op onze mooie club. 
 
Bestuur OWIOS 
 
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd