Nieuws

OWIOS speelt zaterdag in Oldebroek op het eigen sportpark Bovenmolen de gemeentelijke derby tegen VSCO ‘61. Een kraker in de onderste regionen van de 2e klasse. De wedstrijd begint om 17.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer Gidding.

Een derby wil niemand verliezen, maar ook rekening houdend met de huidige stand, hebben beide ploegen de punten hard nodig om niet in de problemen te geraken. OWIOS heeft de afgelopen weken goede zaken gedaan door twee keer te winnen en staat op de 11e plaats met 17 punten en VSCO staat op de 14e plaats met 13 punten. Vorig jaar was het een memorabele wedstrijd op Bovenmolen die al na één minuut ontvlamde en nadat de kruitdampen opgetrokken waren, stond er een 2-2 gelijkspel op het scorebord en was het publiek de grote winnaar. In de heenwedstrijd in Oosterwolde dit seizoen trok VSCO tien minuten voor tijd aan het langste eind en won met 1-0.

 

Na de winterstop zit VSCO aan de verkeerde kant van de score en heeft de laatste plaats overgenomen van OWIOS. Met name het scorend vermogen laat het even afweten. In de laatste 5 wedstrijden wist VSCO niet te scoren en behaalde 1 punt door een gelijkspel tegen ASC ’62. In de laatste competitiewedstrijd had VSCO een forse uitglijder door met 5-0 te verliezen van Quick ’20. In de laatste oefenwedstrijden wist VSCO het net echter weer te vinden en won het van Zwolsche Boys en Blauw-Geel ’55.

 

OWIOS heeft in de laatste 2 competitiewedstrijden de volle buit gepakt en heeft de aansluiting weer te pakken. Hierdoor heeft OWIOS afstand gedaan van de rode lantaarn en staat het op de 11e plaats. Eindelijk kreeg OWIOS datgene waar ze al het hele jaar recht op had, namelijk punten. Na een 1-0 achterstand werd er met 3-1 gewonnen van ZAC. Een week later werd IJVV met 3-0 aan de zegekar gebonden. Na een goede 1e helft stond het 2-0 en in de 2e helft kwam de overwinning niet meer in gevaar.

 

Naast de gemeentelijke eer zijn in dit 6-punten duel ook de punten van groot belang voor lijfsbehoud. De overwinningen zullen OWIOS vertrouwen gegeven hebben en met een overwinning zaterdag kan OWIOS verder afstand nemen van de onderste plaatsen. VSCO zal zich echter willen herstellen van de slechte serie en moet winnen om aansluiting te houden. Met een derby die iedereen wil winnen en de stand op de ranglijst in het achterhoofd zal het een zeer spannende derby worden. Hopelijk ziet het publiek net als afgelopen jaren op Bovenmolen verschillende doelpunten en kan OWIOS hopelijk licht voordeel trekken uit het thuisvoordeel.

Bij deze wedstrijd zal tevens de nieuwe, duurzame LED-verlichting op het hoofdveld officieel in gebruik genomen worden.

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd