Nieuws
OWIOS start vanaf heden ook met de inzameling van frituurvet en bakolie. Op zaterdagochtend kunnen deze bij OWIOS ingeleverd worden. Ook kan er oliebollenolie ingeleverd worden. 
 
Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed af zodat hij niet meer lekt. Van gebruikt frituurvet en bakolie kan biobrandstof worden gemaakt. Recycling levert een bijdrage aan een circulaire economie: een economie waarin de grondstoffen zo lang mogelijk in de kringloop blijven. Biobrandstoffen zijn bovendien hernieuwbaar. Dit in tegenstelling tot fossiele grondstof waarvan de bronnen eindig zijn.
 
Eerder dit jaar is OWIOS reeds gestart met de inzameling van harde kunststoffen en oude metalen. Dit is een doorslaand succes gebleken. Er is in negen maanden tijd al ruim 90 ton harde kunststoffen en metalen ingezameld door een grote groep fanatieke vrijwilligers. De opbrengst van de inzameling wordt gebruikt voor de verbouw/nieuwbouw van een duurzaam clubhuis. 
Op elke zaterdagmorgen kan er van 8.30 – 11.30 uur bij OWIOS op de parkeerplaats frituurvet, oude metalen en harde kunststoffen ingeleverd worden. Op de parkeerplaats staan vrijwilligers van OWIOS die de helpende hand zullen bieden en controleren of juiste materialen worden aangeleverd.
Bedrijven die ook voor een duurzamere toekomst gaan en hun stortkosten blijvend willen verlagen door harde kunststoffen en oude metalen te leveren, kunnen ook contact opnemen met Leonard Visscher, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 – 44 93 23 47.
 
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd